12:19 10.02.2021

Київ і Брюссель розпочинають процес переговорів про подальшу лібералізацію торгівлі України з ЄС

2 хв читати
Київ і Брюссель розпочинають процес переговорів про подальшу лібералізацію торгівлі України з ЄС

У Брюсселі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і виконавчий віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс планують розпочати процес переговорів про подальшу лібералізацію торгівлі між Україною і Європейським Союзом. Про це зазначено у виступі Валдіса Домбровскіса щодо звіту про імплементацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

"Завтра ми з прем'єр-міністром Шмигалем також розпочнемо процес перегляду лібералізації торгівлі товарами, передбачений статтею 29 Угоди про асоціацію... Угода має величезний потенціал, і ЄС готовий вивчити всі можливості для подальшого посилення нашої галузевої співпраці та економічної інтеграції", - заявив Домбровскіс у своєму виступі.

Виконавчий віце-президент ЄК також зазначив, що Угода про асоціацію між Україною і ЄС - це унікальна платформа, щоб Україна продовжувала рухатися шляхом реформ, а економіки та суспільства України і ЄС ставали ближчими.

Крім того, Домбровскіс зазначив, що ЄС також підтримує Україну в боротьбі з пандемією.

"Ми переорієнтували кілька поточних і майбутніх програм допомоги, й понад 190 млн євро спрямовано в Україну, щоб допомогти задовольнити потреби, пов'язані з COVID-19. Крім того, ми вивчаємо варіанти, як допомогти Україні отримати ранній доступ до вакцин. У рамках програми COVAX у лютому Україна отримає 117 тис. доз вакцини Pfizer і 2,2-3,7 млн доз вакцини AstraZeneca/Oxford упродовж першої половини 2021 р.", - розповів він.

Виконавчий віце-президент ЄК також наголосив, що Україна прагне досягнути миру на Донбасі. "Росія має вплинути на незаконні збройні формування, які вона підтримує на Донбасі. Санкції проти РФ з боку Європейського Союзу триватимуть, доки будуть і спроби підірвати український суверенітет і територіальну цілісність ... Україну треба хвалити за конструктивний підхід і зусилля президента Зеленського, Росія повинна відповісти взаємністю", - розповів Домбровскіс.

Як повідомлялося, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом з іншими членами уряду відбув до Брюсселя, де відбудеться сьоме засідання Ради асоціації Україна-ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА