12:10 11.02.2021

Доповідь Європарламенту свідчить, що ЄС очікує поглиблення інтеграції з Україною - Стефанішина

2 хв читати
Доповідь Європарламенту свідчить, що ЄС очікує поглиблення інтеграції з Україною - Стефанішина

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина вважає, що ухвалена Європейським парламентом Доповідь щодо імплементації Угоди про асоціацію свідчить, що ЄС очікує поглиблення інтеграції з Україною.

"Доповідь Європарламенту є черговим свідченням, що глибша інтеграція України з ЄС не є одностороннім запитом з Києва. Це запит, який підтримують наші європейські партнери. Ми "зшиваємо" Україну з ЄС сектор за сектором, аж доки Україна стане повноправним членом Євросоюзу. Виконавши Угоду про асоціацію на 53%, ми пройшли частину цього шляху. З-поміж того, ми вже готові укласти Угоду про "відкрите небо", виконали зобов’язання для укладання "промислового безвізу" з ЄС у трьох секторах, а також готові разом із ЄС розвивати флагманські ініціативи - Цифровий ринок та Європейський зелений курс"- наводить слова Стефанішиної прес-служба віце-прем'єра.

Вона зазначила, що ключовим залишається питання належного завершення розпочатих реформ, зокрема у сферах верховенства права, належного управління та боротьби з корупцією.

"Європарламент відзначив прогрес, досягнутий Україною у виконанні Угоди про асоціацію, зокрема у галузі сільського господарства, енергетики, банківської справи, децентралізації, цифрової економіки, довкілля та виборчих процедур. Європарламентарі також привітали впровадження реформ, які привели до дерегуляції економіки, більшої прозорості державних фінансів та вдосконалення нормативних актів", - додала Стефанішина.

Віце-прем'єр наголошує, що в рішенні йдеться про підтримку всебічного оновлення Угоди про асоціацію, поглиблення політичної асоціації та економічної інтеграції, включаючи посилену галузеву інтеграцію України в ЄС.

"Європарламент закликає Україну та ЄС активізувати зусилля щодо подальшої лібералізації двосторонньої торгівлі, включаючи укладення угоди ACAA - "промисловий безвіз", а також співпрацю щодо санітарних та фітосанітарних заходів. Підтримали у Європарламенті також якнайшвидше укладання з Україною Угоди про спільний авіаційний простір", - йдеться у повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА