19:11 11.02.2021

Зустріч "нормандської четвірки" стане можливою після прийняття усіма сторонами мінських переговорів "Плану спільних кроків"

1 хв читати
Зустріч "нормандської четвірки" стане можливою після прийняття усіма сторонами мінських переговорів "Плану спільних кроків"

Опрацювання зауважень і прийняття запропонованого українською стороною в Тристоронній контактній групі "Плану спільних кроків" наблизить зустріч лідерів "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, Росія), заявляє президент України Володимир Зеленський.

"До "Мінська" моє ставлення дуже просте. Його треба "розібрати на деталі", прописати всі кроки, прив'язати до дат і виконувати. Ми це і зробили. Підготовлено відповідний документ, який не кулуарно, а відкрито опрацьовували з радниками "нормандської четвірки", - заявив Зеленський після робочого візиту до Донецької області у четвер.

За словами президента, "вже підготовлено останню версію цього документа, а саме виконання кроків, виконання "Мінська", і відправлено усім сторонам".

"Ми очікуємо, що найближчим часом сторони акцептують документ із зауваженнями, і тоді буде можливість наблизити зустріч "нормандської четвірки", - зазначив Зеленський.

"План спільних кроків", який передбачає перелік заходів з реінтеграції Донбасу, голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук представив 5 листопада 2020 року.

План передбачає негайну демілітаризацію окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), перехід російсько-українського кордону під контроль Києва, повноцінний доступ ОБСЄ та міжнародних організацій в ОРДЛО і проведення виборів наприкінці березня поточного року.

Останнього разу лідери "нормандської четвірки" зустрічалися в рамках паризького саміту 9 грудня 2019 року, де ухвалили комюніке щодо реалізації Мінських домовленостей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА