14:24 12.02.2021

Нардеп Юрчишин скерував до Офісу генпрокурора та ДБР заяву про приховання Офісом президента перебування Татарова на посаді

2 хв читати
Нардеп Юрчишин скерував до Офісу генпрокурора та ДБР заяву про приховання Офісом президента перебування Татарова на посаді

Народний депутат фракції "Голос" Ярослав Юрчишин скерував у п'ятницю до Офісу генерального прокурора та Державного бюро розслідувань (ДБР) заяву про кримінальне правопорушення, скоєне Офісом президента, який приховує перебування на посаді заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.

"У заяві прошу правоохоронців якнайшвидше відкрити кримінальне провадження щодо керівника апарату Офісу президента України Олексія Дніпрова за перешкоджання діяльності народного депутата України. Раніше Офіс Зеленського відмовчувався і не захотів відповідати на мої запитання, чи продовжує Татаров працювати в Офісі президента. Керівник апарату ОП тоді вирішив (або хтось йому підказав), що все завершиться на його беззмістовних відписках. Але тепер доведеться відповідати за свої дії перед законом", - написав Юрчишин на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, якщо Татаров залишається заступником керівника Офісу президента і, як і раніше, відповідає за реформу правоохоронних органів, то він має можливість впливати на слідство проти нього. "Тому не дивно, що прокуратура та інші структури роблять усе можливе, щоб розвалити слідство. Це неприпустимо. І ми будемо з цим боротися", - резюмував Юрчишин.

Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру Татарову, якому інкримінують надання неправомірної вигоди групою осіб із забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта (ч. 3 ст. 369 КК України) в рамках розслідування справи про привласнення майна Національної гвардії України. Татаров відреагував на це заявою, що доведе свою невинуватість.

21 грудня 2020 року адвокат Татарова Олександр Кузьменко повідомив, що кримінальне провадження НАБУ стосовно заступника керівника Офісу президента України стосується знижки на парковку в одному з житлових комплексів Києва, а не справи про "квартири для Нацгвардії".

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі виданню "Українська правда" повідомив, що Татаров написав заяву про призупинення своїх службових обов'язків.

Татаров 21 грудня прийшов до НАБУ, де отримав документи у своїй справі, після чого дав брифінг для журналістів. Він розповів, що надалі виконує свої повноваження у звичайному режимі, проте "ініціював передачу обов'язків іншому співробітнику Офісу президента задля уникнення маніпуляцій".

24 грудня Офіс генерального прокурора передав кримінальне провадження за підозрою заступника глави Офісу президента до Служби безпеки України, в НАБУ визнали це втручанням у розслідування для захисту чиновника.

Джерело: https://www.facebook.com/yaroslav.yurchyshyn/posts/3976133962437096

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА