17:00 12.02.2021

МЗС України засуджує рішення російського окупаційного режиму Цхінвалі про арешт громадянина Грузії Зази Гахеладзе

2 хв читати
МЗС України засуджує рішення російського окупаційного режиму Цхінвалі про арешт громадянина Грузії Зази Гахеладзе

Міністерство закордонних справ України засуджує рішення російського окупаційного режиму Цхінвалі ув’язнити громадянина Грузії Зазу Гахеладзе терміном на понад 12 років, заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

"Це незаконне рішення грубо порушує норми та принципи міжнародного права і зобов'язання Російської Федерації у рамках угоди про припинення вогню від 12 серпня 2008 року. "Рішення" також демонструє справжні російські наміри дестабілізувати безпекову й гуманітарну ситуацію як на тимчасово окупованих територіях Грузії, так і в регіоні загалом", - сказав Ніколенко в коментарі, оприлюдненому на сайті МЗС України в п'ятницю.

Речник наголосив, що Росія політизує гуманітарні питання та "жонглює" долями людей, фактично тримаючи їх у заручниках на догоду злочинним політичним цілям. Також він нагадав, що рішення Європейського суду з прав людини від 21 січня 2021 року підтвердило, що Російська Федерація окупувала частину суверенної території Грузії та є відповідальною за грубі порушення прав людини на цій території.

"Україна незмінно підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії в її міжнародно визнаних кордонах. Вимагаємо від РФ негайно припинити дестабілізаційні кроки проти мирного грузинського населення на тимчасово окупованих територіях Грузії та звільнити незаконно ув’язненого громадянина Грузії Зазу Гахеладзе. Закликаємо міжнародну спільноту посилити міжнародний тиск проти Росії задля примушення її до припинення агресії проти Грузії і України та деокупації їхніх суверенних територій", - наголосив Ніколенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА