08:47 14.02.2021

Байден заявив про захист демократії після виправдання Трампа

2 хв читати
Байден заявив про захист демократії після виправдання Трампа

Незважаючи на виправдання екс-президента Дональда Трампа у справі про імпічмент, його вина в підбурюванні до заколоту не викликає сумнівів. Про це заявив чинний господар Білого Дому Джо Байден у поширеному прес-службою релізі.

"Хоча остаточне голосування не привело до засудження, суть обвинувачень незаперечна. Навіть ті, хто виступив проти винесення вироку, наприклад, лідер меншості у сенаті Макконнелл, вважають, що Дональд Трамп винен у "ганебному проступку", - заявив Байден, маючи на увазі штурм Капітолію 6 січня, в результаті якого загинули п'ятеро людей.

Президент США зазначив, що насильству і екстремізму немає місця в Америці. "Ця сумна глава нашої історії нагадує нам, що демократія крихка. Що її завжди потрібно захищати", - йдеться в заяві глави держави.

13 лютого в сенаті відбулося голосування про повторний імпічмент Трампу. 57 членів верхньої палати конгресу висловилися "за", 43 не погодилися з обвинуваченням. Щоб затвердити його, потрібно було мінімум 67 голосів. Таким чином екс-президенту вдруге вдалося уникнути імпічменту, в майбутньому він зможе брати участь у виборах і обіймати державні посади.

Члени конгресу США, зокрема кілька республіканців, закликали оголосити Трампу імпічмент після подій у Вашингтоні 6 січня. Того дня прибічники Дональда Трампа прорвалися в будівлю Конгресу у Вашингтоні, унаслідок сутичок щонайменше п'ять осіб загинули. Конгресмени в Капітолії саме тоді затверджували результати голосування колегії виборників, згідно з якими переможцем президентських виборів став Джо Байден. Засідання Конгресу було перерване, частину конгресменів евакуювали. Коли в Капітолії вдалося відновити порядок, Палата представників та Сенат США затвердили перемогу Байдена.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА