17:03 15.02.2021

"Євросолідарність" висунула своїм кандидатом на довиборах до ВР Юлію Кузьменко

2 хв читати
"Євросолідарність" висунула своїм кандидатом на довиборах до ВР Юлію Кузьменко

З'їзд партії "Європейська солідарність" висунув волонтера і дитячого судинного кардіохірурга Юлію Кузьменко, підозрювану у вбивстві журналіста Павла Шеремета, кандидатом у народні депутати в окрузі №50 у Донецькій області на додаткових виборах до Верховної Ради, повідомила народний депутат Ірина Фріз.

"Щойно з'їзд висунув Кузьменко кандидатом у депутати", - сказала Фріз агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Як повідомляє прес-служба "Євросолідарності", в особі Кузьменко політсила "підтримує всіх несправедливо переслідуваних в Україні патріотів, волонтерів, ветеранів і майданівців".

"І ось за вікном 2021 рік. Переслідування та репресії проти політиків, проти громадських діячів, активістів, волонтерів та військових набули сили та обертів, які були, мабуть, останній раз за радянських часів. Вони навіть набули статусу системних", - сказала Кузьменко у своєму онлайн-зверненні під час з'їзду партії.

Кузьменко також наголосила, що Донбас - це її батьківщина, Донбас має бути і почуватися частиною України. Вона подякувала всім громадським організаціями за підтримку, а партії - за рішення підтримати її кандидатуру.

"Системні переслідування народжують системну боротьбу. Тому я дякую партії "Європейська солідарність", що в ці темні часи її депутати стали пліч-о-пліч з нами та іншими звичайними українцями. Я не хочу бачити патріотів за ґратами за фальсифікованими справами. Я не хочу бачити свою країну знову під російським ярмом. Тому таке рішення прийнято, і тому я тут", - наголосила Кузьменко.

Додаткові вибори до Верховної Ради призначені на 28 березня 2021 року.

Як повідомлялося, ранком 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня.

25 серпня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи з обвинувачення Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета здійснюватиме суд присяжних.

Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом, на Дугарь покладено особисті зобов'язання, а Антоненка тримають під вартою. Жоден з обвинувачених своєї провини в причетності до вбивства Шеремета не визнає.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА