16:31 15.02.2021

"Слуга народу" у понеділок може розглянути ситуацію щодо Уруського

2 хв читати
"Слуга народу" у понеділок може розглянути ситуацію щодо Уруського

Депутатська фракція "Слуга народу" на своєму засіданні у понеділок, 15 лютого, має намір розглянути ситуацію щодо збору підписів за відставку віце-прем'єр-міністра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови фракції Євгенія Кравчук.

"Кадрові питання можуть бути одними з тих, які ми обговоримо на засіданні фракції. Поки що офіційно, згідно з програмою, без зазначення конкретних прізвищ. Але однозначно, нам потрібно обговорити ситуацію щодо віце-прем'єра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського", - зазначила депутат.

Вона пояснила, що у складі фракції є парламентарії, які незадоволені діяльністю Уруського та збирають підписи за його відставку, однак, водночас є й ті, хто підтримує міністра.

Крім того, Кравчук наголосила, що віце-прем'єр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості наразі має підтримку президента та уряду.

"Тому, перш ніж виходити з цим питанням у публічну площину, потрібно це обговорити всередині команди, якщо є якісь зауваження, то їх озвучити", - додала депутат.

Щодо можливості призначення Юрія Вітренка на посаду першого віце-прем'єр-міністра - міністра енергетики, парламентарій не змогла підтвердити, що на засіданні 15 лютого фракція ухвалюватиме рішення щодо цього питання.

"Я не можу підтвердити, що ми висуватимемо його сьогодні та знову збиратимемо підписи за це кадрове рішення, обговоримо. Я так розумію, що цього тижня все-таки ми точно маємо ухвалити правку та законопроект про державну службу, що дасть змогу виконувачу обов'язків принаймні підписувати накази щодо міністерства, щоб не була заблокована, зокрема, виплата зарплат. Я так розумію, що в профільному комітеті була ухвалена правка про 60 днів, тобто протягом 60 днів виконувач обов'язків може ставити підпис під документами міністерства та голосувати на засіданнях Кабміну", - пояснила Кравчук.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА