17:00 22.02.2021

Оксана Марченко може встигнути взяти участь у додаткових виборах до Ради - політолог

3 хв читати
Оксана Марченко може встигнути взяти участь у додаткових виборах до Ради - політолог

Дружина народного депутата України від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука, телеведуча Оксана Марченко може встигнути висунути свою кандидатуру в депутати шляхом самовисування на проміжних виборах до Верховної Ради 28 березня, вважає генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель.

"Участь у проміжних виборах - один зі шляхів того, як Оксана Марченко може втілити свій намір піти в політику. Є кілька вакантних округів, і я не виключаю, що вона може спробувати свої сили. У принципі, теоретично вона ще встигає висунути свою кандидатуру на цих довиборах як самовисуванець (до 25 лютого - ІФ)", - сказав Кошель у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Він також наголосив, що такий варіант найбільш імовірний у тому разі, якщо Марченко балотуватиметься як єдиний кандидат від проросійських політичних партій, а "ОПЗЖ" не захоче створити їй конкуренцію в окрузі. "Відповідно, для цього треба ухвалити рішення, що від "ОПЗЖ" не балотуватимуться інші кандидати на тому чи іншому окрузі, і тоді Марченко має досить великі шанси на виборах", - зазначив голова КВУ.

Як ще один варіант потрапляння Марченко в публічну політику експерт також розглядає можливість для неї увійти до складу керівних органів партії "ОПЗЖ" або очолити жіноче крило політсили.

"Тобто для того, щоб стати одним із лідерів партії, зовсім не обов'язково мати мандат народного депутата", - пояснив Кошель.

При цьому політолог виключає швидке входження Марченко в політику як одного з лідерів "ОПЗЖ", оскільки "цілком природно, що проблема полягатиме в тому, чи погодяться з таким варіантом однопартійці Віктора Медведчука".

"Як бачимо, є дві частини партії, які відрізняються одна від одної. Одна з них підтримує Бойка (співголова партії "ОПЗЖ" та однойменної фракції в парламенті Юрій Бойко - ІФ), друга - орієнтується, власне, на Медведчука. І тому, я думаю, що безхмарне входження Оксани Марченко в політику як одного з лідерів "ОПЗЖ", найімовірніше, виключене", - уточнив Кошель.

Водночас голова КВУ акцентував на тому, що санкції не є перешкодою ні для балотування, ні для участі в політичному житті. "Наскільки відомо, Оксана Марченко останні п'ять років проживає на території України, судимості у неї немає, і їй більше ніж 21 рік, тобто усі можливості для неї на сьогодні абсолютно відкриті", - зазначив він.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони України(РНБО) 19 лютого запровадила санкції проти Медведчука та його дружини через фінансування тероризму, 20 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом увів рішення в дію. Після відповідного рішення РНБО Марченко заявила про свій намір йти в політику для "захисту українського народу" і вступити в партію "ОПЗЖ".

Довибори до Верховної Ради призначені на 28 березня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА