16:17 23.02.2021

Порошенко: Вирок для Стерненка - це наслідок впливу "команди Януковича-Портнова"

1 хв читати
Порошенко: Вирок для Стерненка - це наслідок впливу "команди Януковича-Портнова"

Вирок для одеського активіста Сергія Стерненка, що передбачає позбавлення волі на більше ніж 7 років і конфіскацію половини майна, є наслідком впливу на Офіс президента України, заявив п'ятий президент України, народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Петро Порошенко.

У повідомленні, розміщеному у Facebook у вівторок, політик зазначив, що влада "системно переслідує патріотів, волонтерів і ветеранів", при цьому особам, проти яких упроваджено санкції за фінансування тероризму, навіть не оголосили про підозру.

"Представникам "п'ятої колони", щодо яких упроваджено санкції за фінансування тероризму, не пред'явлено підозру й не обрано запобіжний захід. Натомість українського патріота Сергія Стерненка засудили до семи років ув'язнення. За що? Насправді за те, що захищав Одесу від прокремлівської агентури та протидіяв планам із створення Новоросії", - наголосив Порошенко.

Він додав, що переслідування проукраїнськи налаштованого населення стало "ознакою часу" правління президента Володимира Зеленського.

"Це не просто вибіркове правосуддя … Це наслідок впливу команди Януковича-Портнова на правоохоронні органи і суди, які особисто Зеленський надав їм в оренду. Тому сьогоднішнє рішення і стало можливим", - резюмував п'ятий президент.

Він закликав Зеленського найближчим часом очистити Офіс президента "від агентів Кремля", а парламент - затвердити постанову "про припинення політичних репресій щодо ветеранів, добровольців, волонтерів і всіх патріотів", а також законопроект про відповідальність за колабораціонізм.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА