15:02 02.03.2021

Президент Євроради: Боротьба з корупцією та всеосяжна судова реформа в Україні - важливі умови програми макрофінансової допомоги та візової лібералізації

2 хв читати
Президент Євроради: Боротьба з корупцією та всеосяжна судова реформа в Україні - важливі умови програми макрофінансової допомоги та візової лібералізації

Україна взяла на себе зобов'язання із боротьби з корупцією та всеосяжної судової реформи в рамках Угоди про асоціацію, і це важливі умови згідно з узгодженою програмою макрофінансової допомоги та процесом візової лібералізації, наголосив президент Європейської ради Шарль Мішель.

"Важливий прогрес був досягнутий під вашим керівництвом, президенте Зеленський. Багато що все ще треба зробити, особливо у сфері верховенства права, судової реформи та боротьби з корупцією. Українські громадяни заслуговують судову систему, яка поважає та реалізовує верховенство права, яка є відповідальною та незалежною від корисливих інтересів і яка демонструє, що корупція не може бути безкарною", - сказав він під час онлайн-виступу в рамках форуму "Україна 30" із КПВВ "Щастя", де він перебуває разом із президентом України Володимиром Зеленським у вівторок.

Мішель наголосив, що це ключові умови, щоб забезпечити довіру українського народу до судових інституцій і це має величезне значення для того, щоб поліпшити український бізнес-клімат і залучати закордонні інвестиції.

"Україна взяла на себе зобов'язання із боротьби з корупцією та всеосяжної судової реформи в рамках Угоди про асоціацію. Це важливі умови згідно з недавно узгодженою програмою макрофінансової допомоги та процесом візової лібералізації", - зазначив президент Європейської ради.

Мішель заявив, що недавні рішення Конституційного Суду України лише відзначають необхідність активізувати зусилля щодо судової реформи.

"Всеосяжна судова реформа вкрай необхідна, щоб перезапустити головні органи судової влади і встановити нову прозору процедуру виборів для суддів у Вищій раді правосуддя, яка враховує заслуги. Це комплексні, складні реформи, вони потребують хоробрості та сильного лідерства", - додав він.

Президент Євроради наголосив, що ЄС послідовно підтримував Україну на шляху цієї реформи, і готовий продовжити підтримку, надаючи консультування, фінансову підтримку.

"Дорогий президенте Зеленський, дорогі друзі, ЄС підтримає вас на кожному етапі шляху у вашій хоробрості та рішучості прогресу на шляху до верховенства права та реформованої судової системи", - запевнив Мішель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА