16:00 02.03.2021

Зеленський сподівається на подальшу мобілізацію тиску ЄС на Росію у зв'язку з ситуацією на Донбасі

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський подякував президенту Європейської ради Шарлю Мішелю за підтримку у врегулюванні ситуації на Донбасі, а також висловив сподівання на подальшу мобілізацію тиску країн ЄС на Росію.

"Буду вдячний за подальшу мобілізацію тиску ЄС на Росію. Україна бажає миру і намагається його досягти політико-дипломатичним шляхом. І ми зможемо це зробити лише разом, відчуваючи міжнародну підтримку і вашу підтримку як голови Європейської ради, заради стабільності та безпеки на європейському континенті. Дякую за вашу присутність на Донбасі. Це сильний сигнал. Дякую, що ваша подорож до України розпочалася саме з Донбасу", - заявив Зеленський під час спільного брифінгу з Мішелем на Донбасі у вівторок.

Зеленський висловив подяку ЄС та Мішелю за політичну підтримку України, за дипломатичний, санкційний тиск на РФ через невиконання Мінських домовленостей і окупацію українських територій.

"Упевнений, що Європейська рада під головуванням Шарля Мішеля наприкінці цього місяця матиме сувору позицію щодо російської агресії проти України", - додав глава держави.

Крім того, Зеленський відзначив масштабні зусилля ЄС зі сприяння у поліпшенні гуманітарної ситуації на тимчасово окупованих територіях, подякував за підтримку людей, за сприяння місцевим громадам і бізнесу, а також за допомогу в розмінуванні під егідою СММ ОБСЄ.

"Україна робить все можливе для того, щоб громадяни, які проживають на тимчасово окупованих територіях, відчували максимальну підтримку держави. Україна робить все для досягнення миру", - резюмував Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА