11:55 04.03.2021

Порошенко: Закони про колабораціонізм і протидію російській пропаганді створюють підстави для заборони "ОПЗЖ"

1 хв читати
Порошенко: Закони про колабораціонізм і протидію російській пропаганді створюють підстави для заборони "ОПЗЖ"

Ухвалення законопроектів про відповідальність за колабораціонізм із країною-агресором і протидію кремлівській пропаганді надасть державі правовий інструмент для заборони політичних партій, що діють на території України в інтересах Росії, зокрема "Опозиційної платформи - За життя", заявив п'ятий президент України, народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Петро Порошенко.

"Вимагаємо від президента та "Слуг" ухвалити ініційовані нами законопроекти – і про кримінальну відповідальність за колабораціонізм, і про системну протидію російській пропаганді. Ухвалення наших законів дозволить не в режимі кавалерійських атак, а системно протидіяти п’ятій колоні. І, до речі, там передбачено юридичні підстави для заборони діяльності проросійських партій, зокрема "ОПЗЖ". Подібно тому, як наша команда 2015 року стерла Компартію з політичної карти України", - цитує слова Порошенка прес-служба партії "Євросолідарність" у четвер.

П'ятий президент зазначив, що після закриття трьох телеканалів, пов'язаних із народним депутатом від "ОПЗЖ" Віктором Медведчуком, "все кодло прокремлівських пропагандистів враз перекочувало на канал "Наш". А його чіпати не хочуть, бо, крім Мураєва, там в акціонерах партнери деяких представників чинної влади".

Порошенко також закликав правоохоронців розпочати негайні процесуальні дії стосовно осіб, які "не підозрюються, а здійснювали терористичну діяльність".

"Як записано в законі – якщо є факти й докази, мають бути висунуті обвинувачення і підозри", - резюмував п'ятий президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА