19:21 06.03.2021

"Євросолідарність" вимагає негайно відновити газопостачання в Донецькій області

2 хв читати

Партія "Європейська солідарність" вимагає негайно відновити газопостачання в Донецькій області та притягнути до відповідальності тих, хто залишив регіон без тепла, йдеться в заяві на сайті політсили.

"Донецька обласна організація політичної партії "Європейська Солідарність" вимагає від влади негайно відновити газопостачання в будинках, лікарнях, школах і дитячих садках на Донеччині. Ми також вимагаємо від влади притягнути до відповідальності тих чиновників, з вини яких цілий регіон опинився без опалення. Сьогодні у Слов’янську ПАТ "Донецькоблгаз", не зважаючи на зобов’язання НАК "Нафтогаз України" щодо безперебійного постачання природного газу тепломережам, здійснило відключення місцевих котелень комунального підприємства "Донецьктеплокомуненерго" від газопостачання", - сказано в заяві.

У політсилі наголошують, що подібна ситуація склалася не тільки в Слов'янську. Також відключення відбуваються в Лимані, Краматорську, Дружківці, Костянтинівці та інших містах і селищах області.

"Споживачі Донецької області в черговий раз стали заручниками дій корумпованих чиновників, що загрожують життю і здоров'ю людей. Відключення опалення під час низьких температур на вулиці, особливо з огляду на складну ситуацію через поширення коронавірусної інфекції, це зневага до українців, які намагаються вижити, сплачуючи з власної кишені економічно необґрунтовані тарифи. Українці продовжують потерпати через непрофесійність, некомпетентність і злочинну бездіяльність команди Зеленського", - наголосили в "Євросолідарності".

Раніше прес-служба "Донецькоблгазy" повідомила, що НАК "Нафтогаз України" припинив поставки природного газу для ОКП "Донецьктеплокомуненерго" в зв'язку з заборгованістю підприємства перед НАК.

У свою чергу прес-служба НАК "Нафтогаз" у Фейсбуці закликала "Донецькоблгаз" припинити порушення "Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води громадянам", скористатися досвідом інших регіонів і відновити постачання газу "Донецьктеплокомуненерго".

"Група "Нафтогаз" протягом усього опалювального сезону також закликає місцеву владу втрутитися в ситуацію навколо поставок газу ОКП "Донецьктеплокомуненерго". Місцевий постачальник тепла протягом опалювального сезону збільшував заборгованість за спожитий газ і в порушення законодавства України не здійснював оплати за його споживання. Це призвело до накопичення боргу в 1,5 млрд грн і зняття постачальника з реєстрів ВСО, як того вимагає закон", - йдеться в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА