20:55 07.03.2021

Настав момент для поглиблення політичної асоціації та економічної інтеграції Євросоюзу з країнами Східного партнерства

2 хв читати
Настав момент для поглиблення політичної асоціації та економічної інтеграції Євросоюзу з країнами Східного партнерства

Представник України при Європейському союзі, посол Микола Точицький вважає, що саме зараз настав момент, щоб скористатися імпульсом для поглиблення політичної асоціації та економічної інтеграції Євросоюзу з Україною, Грузією і Молдовою, які сформували Тріо в рамках Східного партнерства, повідомила прес-служба місії України в ЄС в Facebook.

"Ця подія відбувається на тлі суттєвого зростання кількості ініціатив з боку країн "Тріо". Ці країни підійшли до критичного моменту, де їх досягнення не збігаються з прагненнями, які дозволяє сам Європейський Союз. Це, зокрема, стосується нашого прагнення поглибити економічну асоціацію і політичну інтеграцію, яке має під собою правомірну основу", - сказав Точицький під час презентації доповіді Європейського центру політичних досліджень (CEPS) щодо порівняння досягнень країн Західних Балкан та Тріо Східного партнерства.

Посол зазначив, що взаємини Євросоюзу і країн східного регіону потребують уточнення.

"Наші країни продовжують боротися за власний європейський вибір, зокрема, у протистоянні та у війні з Росією. Президент Європейської Ради Шарль Мішель під час візиту в Україну відвідав Донбас, бачив наслідки агресивної політики Росії, яка може зруйнувати весь регіон. Хочу наголосити, що наше прагнення до повного членства в ЄС визначається вимогами часу", - пояснив Точицький.

На його думку, ці взаємини досягли певної критичної стадії, коли реальні досягнення країн у політичному і економічному розвитку вже перевищують цілі, які були спочатку визначені самим Євросоюзом.

Український дипломат зазначив, що країни Тріо мають майже схожі досягнення з країнами регіону Західних Балкан, а за деякими напрямками вже від початку процесу асоціації з ЄС ці країни навіть перевершили балканські країни, які вже мають чітку перспективу членства в ЄС.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА