18:02 09.03.2021

Тема захисту прав національних меншин не повинна бути предметом політизації - Кулеба

2 хв читати
Тема захисту прав національних меншин не повинна бути предметом політизації - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав не політизувати питання захисту прав національних меншин, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС).

Зазначається, що відповідну заяву Кулеба зробив під час телефонної розмови з верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Кайратом Абдрахмановим.

"Дмитро Кулеба запевнив, що Україна розглядає розмаїття національних меншин як свою особливість та національне багатство, має намір і надалі приділяти пріоритетну увагу збереженню та розвитку національної ідентичності меншин відповідно до взятих на себе міжнародних зобов'язань", - ідеться в повідомленні, оприлюдненому у вівторок.

Міністр зазначив, що тема захисту прав національних меншин не повинна бути предметом політизації. Комісар погодився із таким підходом міністра, потребою деполітизації та уникнення надмірного міжнародного контексту в питанні національних меншин.

Крім того, Кулеба повідомив про розробку Верховною Радою України нового законодавства у сфері національних меншин, яке має відповідати найсучаснішим світовим стандартам у цій сфері. Водночас міністр зауважив, що Україна "не дозволить жодній іноземній державі будь-яким чином впливати на його зміст".

"Мета у тому, щоб представники національних меншин могли на 100% зберігати та розвивати свою ідентичність і водночас на 100% бути громадянами України", - наголосив Кулеба.

Глава МЗС також висловив впевненість, що Кайрату Абдрахманову вдасться підвищити ефективність реагування ОБСЄ на серйозні виклики у сфері дотримання прав національних меншин, зокрема в тимчасово окупованих Росією Криму та окремих районах Донецької та Луганської областей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА