11:17 11.03.2021

Прем'єр Грузії заявив про готовність влади продовжити діалог з опозицією за посередництва ЄС

1 хв читати
Прем'єр Грузії заявив про готовність влади продовжити діалог з опозицією за посередництва ЄС

Глава грузинського уряду Іраклі Гарібашвілі схвалює рішення голови Європейської ради Шарля Мішеля про призначення шведського дипломата Крістіана Даніельсона, який очолює представництво Єврокомісії в Швеції, посередником у діалозі політичних сил у Грузії.

Як заявив Гарібашвілі в четвер перед початком засідання уряду, влада Грузії схвалює візит Даніельсона до Тбілісі, який відбудеться найближчим часом.

"Ми впевнені, що його участь сприятиме конструктивному проведенню процесів", - сказав він, зазначивши, що грузинська влада готова до продовження конструктивного діалогу з опозицією.

"Ми повністю згодні з рекомендацією і порадою Євроради, що якомога в найкоротші терміни опозиція і влада мають знайти спільну мову і дійти згоди, що дасть змогу нашому парламенту розпочати нормальну роботу і щоб країна повернулася до нормального політичного життя", - заявив Гарібашвілі.

У Грузії більшість опозиційних партій відмовилися визнавати результати парламентських виборів. Опозиціонери відмовилися від своїх мандатів і зажадали проведення нових виборів. Пізніше ситуація в Грузії загострилася через затримання голови опозиційної партії "Єдиний національний рух" Никанора Мелії. Опозиція пригрозила вуличними протестами.

1 березня голова Євроради Шарль Мішель закликав грузинські політичні сили до діалогу. Тоді ж він особисто взяв участь у зустрічі представників опозиції з представниками правлячої партії "Грузинська мрія" і висловив сподівання, що за посередництва ЄС діалог продовжиться і ситуація в Грузії розрядиться.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА