20:25 11.03.2021

Адміністрація Байдена приділятиме увагу стану реформ і боротьбі з корупцією в Україні

3 хв читати
Адміністрація Байдена приділятиме увагу стану реформ і боротьбі з корупцією в Україні

Адміністрація президента США Джо Байдена приділятиме увагу стану реформ і боротьбі з корупцією в Україні, заявив американський дипломат, директор Інституту Маккейна, спеціальний представник Державного департаменту США з питань України (2017-2019 рр.) Курт Волкер.

"Буде увага стану реформ, боротьбі з корупцією, крокам, які має зробити Україна для своїх власних інтересів, щоб розвивати економіку, продовжувати реформи. І я думаю, що, як завжди, буде комбінація підтримки України й наполягання на тому, що є певні речі, які решта світу не може зробити за вас, тільки українці можуть зробити їх самі", - сказав він під час публічної дискусії, організованої Центром національної стійкості та розвитку спільно з Європейською Бізнес Асоціацією в Києві в четвер.

За його словами, ще одна сфера, в якій є очікування України і які при цьому є реалістичними, - це продовження значної допомоги Україні з питань безпеки.

"Про це не було чути за часів адміністрації Обами, були обмеження на летальну оборонну зброю, кількість була не така велика. Впродовж останніх чотирьох років ці цифри збільшилися. Обмеження на летальну оборонну зброю було усунено, Javelin, протитанкові ракети було надано. І я думаю, що адміністрація Байдена рада продовжити це. Це буде добре для того, щоб упевнитися в тому, що навіть якщо Росія продовжить війну на Сході, вона її не розширить, тому що це буде дуже дорого для Росії", - зазначив Волкер.

Він додав, що українська влада зацікавлена у співпраці зі США, й зазначив, що в адміністрації Байдена, найімовірніше, не буде окремого представника Державного департаменту США з питань України.

"Вони хочуть, щоб США підтримували Україну, вони хочуть співпраці на найвищому рівні, щоб хтось у дипломатичному світі приділяв особливу увагу Україні. Як я розумію, вони доручать обов'язки спеціального представника комусь в адміністрації, на вже наявній позиції. Це модель, яка також існувала за адміністрації Обами", - розповів він.

Водночас Волкер зазначив, що сторонній спостерігач бачить, що низку реформ, проведених за часів президентства Петра Порошенка й особливо першого року адміністрації президента Володимира Зеленського, було поставлено під сумнів в Україні.

"Є сили, які тепер борються проти них, і для уряду це боротьба - продовжувати їх. Чи то це земельна реформа, чи то декларації про незаконне збагачення членів парламенту - багато з цих речей було відкладеню … І я вважаю, що одна річ, якої хоче адміністрація Байдена, МВФ, - щоб вони повернулися", - сказав він.

Водночас Волкер зазначив, що не варто переоцінювати важливість телефонного дзвінка між президентами США та України.

"Так, це добре для президентів двох країн - поговорити один з одним, і так, це добре для того, щоб дати стимул відповідним урядам і адміністраціям працювати разом. Але дзвінок сам по собі - це просто дзвінок, потім ти йдеш спати, прокидаєшся наступного ранку й потім усе одно доводиться робити всю роботу", - додав Волкер.

Він наголосив, що це важлива, але лише одна річ на тлі більшого контексту роботи, яку мають виконати США й Україна разом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА