15:54 12.03.2021

Кравчук: Коли йдеться про територіальну цілісність і незалежність України, необхідно зустрічатися і проводити переговори навіть із Росією

2 хв читати
Кравчук: Коли йдеться про територіальну цілісність і незалежність України, необхідно зустрічатися і проводити переговори навіть із Росією

Українська влада має продовжувати зустрічатися і проводити переговори щодо врегулювання на Донбасі з представниками Росії, оскільки це дасть змогу дізнатися про їхню реальну позицію в питаннях стосовно територіальної цілісності та незалежності України, заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі у п'ятницю.

"Є різні думки щодо цього. Мовляв, із Росією нема про що говорити. Я вважаю, що коли йдеться про такі питання, як війна, життя і мир, життя і смерть, коли йдеться про Україну, коли йдеться про суверенітет і територіальну цілісність і незалежність України, треба обов'язково зустрічатися і домовлятися. Принаймні, стане зрозумілою позиція того, з ким ти зустрічаєшся", - зазначив Кравчук, відповідаючи на запитання журналістів про ініціативу президента Володимира Зеленського про проведення особистих зустрічей із лідерами країн "нормандського формату" в разі неможливості проведення спільного саміту.

Кравчук наголосив, що в разі оприлюднення реальної позиції РФ будь-які маніпуляції з цього питання відійдуть на задній план.

"Головне - досягти мети", - зазначив перший президент України.

Він додав, що зустріч президентів України та РФ - Володимира Зеленського й Володимира Путіна - у форматі "віч-на-віч" може дати необхідні результати.

"Це цілком можливо. Питання, формат, тема зустрічі - все це мають готувати міністри закордонних справ, спеціальні люди, які завжди готують зустрічі президентів. Якщо таку зустріч буде підготовлено, й Путін погодиться, а Зеленський погодиться з порядком денним, то зустріч має відбутися", - резюмував Кравчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА