12:54 15.03.2021

Дубінського виключили із "Слуги народу"

2 хв читати
Дубінського виключили із "Слуги народу"

Політична партія "Слуга народу" виключила зі свого складу народного депутата Олександра Дубінського за порушення статуту та непокору керівним органам партії, повідомляється у розпорядженні голови партії Олександра Корнієнка.

Як пояснюється в документі, 13 березня 2021 року розпорядженням голови партії на 14 березня 2021 було скликано збори (конференцію) Київської обласної організації "Слуги народу" для вирішення питань переобрання керівних органів цієї організації. На цих зборах новим керівником Київської обласної організації партії "Слуга народу" було обрано народного депутата Андрій Мотовиловця.

Водночас 14 березня Олександр Дубінський оприлюднив відеозвернення, з якого стало відомо, що за ініціативою нардепа цього ж дня було проведено захід, де було ухвалено рішення про переобрання голови та обрання членів політичної ради Київської обласної організації.

У партії наголосили, що розгляд питання про обрання голови структурного утворення партії "Слуга народу" неможливий без попереднього затвердження головою партії та погодження головами політради і Національної ради громад - відповідно до статуту політсили.

У "Слузі народу" заявили, що такими діями Олександр Дубінський грубо порушив вимоги статуту партії. Окрім цього, дії Дубінського щодо проведення конференції із грубим порушенням вимог статуту дискредитують партію "Слуга народу", що є неприпустимим з огляд на положення статуту.

Документ також доводить до відома Дубінського, що він може оскаржити це рішення на наступному з'їзді партії.

Як повідомлялося, Вашингтон 11 січня 2021 року включив до санкційного списку щодо України 11 фізичних осіб та організацій. Під санкції потрапили сім громадян України, зокрема Дубінський, і чотири організації, що базуються в Україні. Ці заходи запроваджено проти них, оскільки у Вашингтоні стверджують, що вони втручалися у виборчий процес у США.

За повідомленнями Мінфіну США, ці фізичні особи пов'язані з Деркачем, стосовно якого США запровадили санкції у вересні 2020 року "за спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року". Самого Деркача Мінфін у прес-релізі називає "російським агентом". Дубінський свій зв'язок із Деркачем заперечує.

Президент України Володимир Зеленський на засіданні фракції "Слуга народу" 25 січня запропонував Дубінському залишити фракцію, але той відмовився.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков на пленарному засіданні 2 лютого офіційно оголосив про виключення народного депутата Олександра Дубінського із фракції "Слуга народу", згідно з рішенням фракції від 1 лютого 2021 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА