10:49 16.03.2021

Арахамія про можливість коаліції з "Батьківщиною": Наразі таких процесів я не бачу

2 хв читати
Арахамія про можливість коаліції з "Батьківщиною": Наразі таких процесів я не бачу

Голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія не підтвердив можливість створення коаліції з фракцією "Батьківщина".

"Щоб була коаліція, потрібна коаліційна угода, її потрібно обговорювати, її ж не можна просто так підписати, її потрібно проводити на фракції, потрібна буде програма. Тобто це великий процес. Станом на сьогодні таких процесів я не бачу. Можливо, є розмови, але розмови - це ж робочий режим. Розмови ми можемо і три роки вести", - зазначив Арахамія у коментарі журналістам перед початком пленарного засідання у вівторок.

Водночас він наголосив, що "Слуга народу" "спілкується завжди і з усіма фракціями, без винятку" і у представників "Батьківщини" в цьому випадку немає жодного особливого статусу". Те саме, за словами Арахамії, стосується і фракції "Голос".

"У теорії ми можемо мати велику коаліцію. Тобто ми можемо взяти депутатську групу "Довіра", депутатську групу "За майбутнє", "Голос" і "Батьківщину" і зробити коаліцію на 320 голосів. Такий проект є в теоретичному плані", - додав лідер фракції "Слуга народу".

При цьому він не виключає, що в разі розробки коаліційної угоди може виникнути багато ідеологічних та політичних непорозумінь.

15 березня в ефірі одного з українських телеканалів голова Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", народний депутат Юлія Тимошенко заявила, що пропозиція про створення коаліції у Верховній Раді, ініціатором якої була "Батьківщина", "залишається на столі" у "Слуги народу".

"Коли я побачила, наскільки важка економічна, медична, соціальна ситуація, наскільки все це загнано у глухий кут, я просто вийшла і сказала: слухайте, далі це вже може бути невідновлювано, ми просто можемо пройти точку неповернення, давайте робити сильний національний уряд, давайте робити сильну політику, сильні рішення і діяти негайно", - наголосила Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА