13:41 16.03.2021

Понад половина українців підтримують упровадження санкцій проти Віктора Медведчука - опитування Центру Разумкова

3 хв читати
Понад половина українців підтримують упровадження санкцій проти Віктора Медведчука - опитування Центру Разумкова

Майже 54% українців підтримують упровадження санкцій проти народного депутата Віктора Медведчука (фракція "Опозиційна платформа - За життя"), проти їх упровадження виступають орієнтовно 21% жителів нашої країни, свідчать результати проведеного Центром Разумкова соціологічного дослідження.

Згідно з результатами дослідження, 45% респондентів відповіли, що добре знають про санкції щодо Віктора Медведчука, ще 41,5% - "дещо чули про це", а 13% - що "вперше про них чують".

Водночас серед усіх опитаних 54% підтримують упровадження цих санкцій (серед тих, хто знав про ці санкції ще до проведення соціологічного опитування, - 61%), не підтримують ці санкції - відповідно 21% і 23%.

Підтримує санкції проти Медведчука більшість (78%) жителів Західного регіону (не підтримують - 8% жителів цього регіону), Центрального регіону (відповідно 59% і 15%), переважна більшість жителів Південного регіону (відповідно 44% і 23%), тоді як переважна більшість жителів Східного регіону цих санкцій не підтримують (відповідно 30% і 41%).

Оцінки громадянами впровадження санкцій проти нардепа суттєво залежать від їхніх політичних симпатій.

Так, підтримує санкції щодо Медведчука більшість представників електорату партії "Європейська солідарність" (відповідно 83% - за, і 7,5% - проти), партії "Слуга народу" (відповідно 67% і 8%), ВО "Батьківщина" ( відповідно 54% і 18%). Більшість представників електорату партії "Опозиційна платформа - За життя" не підтримують цих санкцій (відповідно 10% і 74%).

"63,5% опитаних зазначають, що їхнє ставлення до Віктора Медведчука після впровадження цих санкцій не змінилося, 20% - що воно погіршилося, а 5% - що воно покращилося. 51,5% опитаних відповіли, що їхнє ставлення до Володимира Зеленського після впровадження цих санкцій не змінилося, 21% - що воно покращилося, а 17% - що воно погіршилося", - зазначають соціологи.

Вони наголошують, що серед представників електорату партії "Опозиційна платформа - За життя" 21% відповідають, що їхнє ставлення до В. Медведчука з впровадженням цих санкцій покращилося, 7% - що воно погіршилося, 60% - що воно не змінилося.

Серед представників електорату партії "Слуга народу" - відповідно 3%, 37% і 49%, партії "Європейська солідарність" - відповідно 2%, 25% і 65%, ВО "Батьківщина" - відповідно 3%, 22% і 65%.

Серед представників електорату партії "Опозиційна платформа - За життя" 3% відповідають, що їхнє ставлення до В. Зеленського після впровадження цих санкцій покращилося, 57% - що воно погіршилося, 30,5% - що воно не змінилося, партії "Слуга народу" - відповідно 45%, 7,5% і 42%, партії "Європейська солідарність" - відповідно 19%, 10% і 64,5%, ВО "Батьківщина" - відповідно 23%, 11% і 57%.

Дослідження проведено соціологічною службою Центру Разумкова з 5 до 9 березня 2021 року методом інтерв'ю "віч-на-віч" за місцем проживання респондентів.

Було опитано 2 018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оброни України (РНБО) 19 лютого впровадила персональні санкції проти Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко через фінансування ними тероризму, 20 лютого президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів його у дію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА