17:09 17.03.2021

Адвокати Порошенка попередили всіх причетних до організації політичного переслідування п'ятого президента про відповідальність

3 хв читати
Адвокати Порошенка попередили всіх причетних до організації політичного переслідування п'ятого президента про відповідальність

Усі особи, які причетні до організації політичного переслідування п'ятого президента України, народного депутата (фракція "Європейська солідарність") Петра Порошенка, рано чи пізно понесуть за це відповідальність, заявили адвокати нардепа під час брифінгу в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляє прес-служба "Євросолідарності" в середу, представники Порошенка зазначили, що правоохоронні органи на виконання судових рішень були змушені поновити провадження за завідомо неправдивими повідомленнями про злочин, а також проти силовиків Державного бюро розслідувань, які організували штурм Музею Гончара.

"Мова йде про те, коли відбувався ганебний штурм Музею Гончара, де виставлялася колекція картин подружжя Порошенків, і там були порушення закону. За фактом порушення прав адвокатів рішенням колегії суддів судової палати Київського апеляційного суду було зареєстровано Офісом генерального прокурора це кримінальне провадження", - зазначає адвокат Ігор Головань.

Він уточнив, що Офіс генерального прокурора 12 березня зареєстрував кримінальне провадження за фактом порушення прав адвокатів під час штурму Музею Гончара.

Головань також зазначив, що Шевченківський суд змусив правоохоронців поновити розслідування, яке було закрито в грудні 2020 року, через неправдиве повідомлення про злочин проти групи депутатів від "ОПЗЖ", зокрема, Нестора Шуфрича та Рената Кузьміна, які звинувачували президентів США Джозефа Байдена та Барака Обаму, а також Порошенка.

"Ми говоримо про відомий факт, коли група народних депутатів на чолі з Кузьміним, виступила з відомою заявою про те, що нинішній президент США Байден, а також п'ятий президент України Петро Порошенко та їхні спільники Гілларі Клінтон та Барак Обама вчинили "розкрадання $100 млрд", - нагадав Головань.

Юрист наголосив, що свого часу Нацполіція також закрила і провадження проти Андрія Портнова, який ініціював низку справ проти Порошенка.

"Ми одразу поставили питання перед правоохоронними органами про те, що Портнов подав завідомо неправдиві повідомлення про злочин. Відповідно було зареєстровано кримінальне провадження", - зазначає Головань.

Адвокат Ілля Новіков нагадав, що Андрій Портнов, який повернувся в Україну 19 травня 2019 року, уже 20 травня подав першу заяву проти Порошенка за наказ українським морякам пройти через Керченську протоку.

Новіков зазначає, що ці сфальсифіковані справи були сплановані заздалегідь, а їх "розслідування" усіляко підтримували з боку Офісу Зеленського.

"Зрозуміло, що ця заява не була написана за одну безсонну ніч. Зрозуміло, що Портнов привіз її із собою. Сьогодні ми починаємо підбивати підсумки. Скоро виповниться два роки з початку цієї історії. Ці три рішення, про які ми вам сьогодні повідомили, з них усіх виходить сигнал, який ми сподіваємося буде сприйнято", - зазначає адвокат.

Він закликав усіх, кого влада намагається залучити до незаконного переслідування лідера опозиційної партії Порошенка, пам'ятати про відповідальність.

"За ці два роки жодна з гучно розпіарених справ проти Порошенка не була втілена в щось реальне. Але вже зараз намічається відповідальність тих людей, які взяли на себе цей ганебний тягар", - резюмував адвокат.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА