20:10 17.03.2021

Українські дипломати розкритикували проведену представництвом РФ неформальну зустріч Радбезу ООН

2 хв читати
Українські дипломати розкритикували проведену представництвом РФ неформальну зустріч Радбезу ООН

Міністерство закордонних справ України засуджує проведену 17 березня Постійним представництвом Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй неформальну зустріч на рівні постійних і непостійних членів Ради Безпеки ООН, яка була націлена на поширення неправдивої інформації про ситуацію на території тимчасово окупованого Криму.

Відповідну заяву українських дипломатів було оприлюднено в середу.

"17 березня Постійне представництво Російської Федерації при ООН провело захід, присвячений тимчасово окупованому Криму. Захід мав пропагандистську мету - поширити фальшиві наративи про ситуацію на Кримському півострові. Ця технологія вже відома. Російські пропагандисти з тріумфом відзвітують, що їм начебто вдалося пробити "інформаційну блокаду". Водночас факти говорять зовсім про інше. Підсумки обговорення вкотре показали ізольованість Росії, яка продовжується, єдність більшості членів Радбезу ООН щодо підтримки суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, засудження тимчасової окупації Криму, порушень прав людини, які здійснює окупаційна адміністрація на півострові", - зазначають у МЗС.

Там додають, що озвучена партнерами України позиція дала змогу українським громадянам у Криму безпосередньо переконатися у незмінній і потужній підтримці держав-членів Ради Безпеки ООН.

"Це важливо, оскільки Крим перебуває в інформаційній ізоляції - українські інтернет-видання блокуються, частоти українського ТБ і радіо незаконно використовуються російськими ЗМІ. Російські медіа та офіційні особи не доносять інформацію про кримські заходи України та її іноземних партнерів на міжнародних майданчиках, або, якщо і доносять, то у перекрученому вигляді", - наголошують дипломати.

Вони уточнюють, що яскравим прикладом інформаційної ізоляції Криму від України стало безпрецедентне за ступенем участі, кількості учасників та консолідованої позиції засідання за формулою Аррі 12 березня, яке фактично не було освітлено російськими МЗС або ЗМІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА