20:37 17.03.2021

Делегація Росії в ТКГ висловила готовність усунути з переговорного процесу засуджену за тероризм в Україні "експерта" з ОРДО

2 хв читати
Делегація Росії в ТКГ висловила готовність усунути з переговорного процесу засуджену за тероризм в Україні "експерта" з ОРДО

Речник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) із врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович повідомив, що російська делегація висловила готовність усунути з переговорного процесу у політичній підгрупі запрошену ними засуджену в Україні за тероризм так звану громадську експертку з ОРДЛО Майю Пирогову після того, як українська сторона відмовилася вести у її присутності переговори.

"Російська делегація висловила готовність зробити так, щоб Майя Пирогова більше не з'являлася (на переговорах у ТКГ - ІФ). Вони були розгублені, але заявили, що, якщо консультації у робочих підгрупах ТКГ потребують відсутності певних осіб, таких громадських експертів, то вони готові це зробити (усунути їх - ІФ), і говорити лише з українською стороною. Я гадаю, що той комплекс питань, який вирішується у ТКГ, набагато важливіше присутності так званих експертів. Це було видно за ними, що вони "просіли" одразу. "Просіли", але були готові йти на поступки", - повідомив Арестович у коментарі інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна" за підсумками чергового засідання ТКГ на рівні глав делегацій у режимі відеоконференції у середу.

"Ми відстояли національні інтереси України. На переговорах можливо всяке, але сидіти й говорити з людьми з ОРДО, засудженими за тероризм, - це вже перебір", - додав речник української делегації в ТКГ.

Він додав, що "вдень через присутність зазначеної "експертки" були тимчасово заблоковані консультації лише у політичній підгрупі ТКГ, всі інші підгрупи працювали в штатному режимі".

Арестович уточнив, що цього разу главу української делегації Леоніда Кравчука заміщав віце-прем'єр-міністр - міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

Раніше представник Донецька в українській делегації в ТКГ Сергій Гармаш повідомив, що переговори у політичній підгрупі ТКГ виявилися заблоковані через присутність на них Майї Пирогової.

За його словами, при її появі представники України залишили віртуальну кімнату онлайн-переговорів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА