07:37 18.03.2021

Арестович: У Росії немає причин перетворювати конфлікт на Донбасі в широкомасштабну війну

2 хв читати
Арестович: У Росії немає причин перетворювати конфлікт на Донбасі в широкомасштабну війну

Речник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович вважає, що у Російської Федерації немає раціональних причин перетворювати конфлікт на Донбасі в широкомасштабну війну.

"У Російській Федерації немає вирішальної переваги, якщо говорити військовими термінами, над українською армією. Тобто (в іншому випадку - ІФ) це буде "кривава бійня" для обох сторін, яка не дасть їм (Росії - ІФ) шансу вирішити своє військове завдання таким чином, щоб це могло принести їм значні політичні переваги. І регіональний новий конфлікт якийсь певний я теж не бачу. На фронті захопити яке-небудь перехрестя, поклавши бійців, як це було під Дебальцевим - теж дуже сумнівна річ. Тобто раціональних причин у них (Росії - ІФ) - немає, я їх не бачу", - заявив Арестович в ефірі телеканалу "Україна 24" в програмі "ТОК-ШОУ №1" увечері в середу, 17 березня.

Він також додав, що "незаконні збройні формування ОРДЛО мають ще менший військовий потенціал"

"Без того, щоб втрутився російський військовий механізм, як такий, шансів на будь-який успіх у 1-го і 2-го корпусів Російської Федерації, які вони, через непорозуміння, називають "арміями "ДНР" і "ЛНР"" немає взагалі жодного. Ми їх знищимо, якщо вони спробують наступати. Вони це розуміють. Єдине, що я бачу, це спроба чинити тиск на нас, на українське суспільство, на військово-політичне керівництво, на медіа, для того, щоб створити в інформаційному просторі загрозу війни і, таким чином, досягти певних поступок від нашого керівництва в тому ж самому "нормандському форматі" і ТКГ", - сказав він.

Відповідаючи на запитання ведучого "Чи обговорюється в Офісі президента застосування військових сценаріїв на Донбасі з боку ООС?" спікер української делегації в ТКГ відповів, що "тільки як відповідна реакція, якщо Україні це нав'яжуть".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА