14:10 22.03.2021

Разумков: Реформування сфери безпеки відповідно до стандартів НАТО - пріоритет для України

2 хв читати
Разумков: Реформування сфери безпеки відповідно до стандартів НАТО - пріоритет для України

Реформування військової сфери та сфери безпеки відповідно до стандартів НАТО є пріоритетом для України, заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Серед пріоритетів - перехід України на стандарти, норми та принципи НАТО. Ми суттєво просунулися за різними напрямами євроатлантичних реформ, зокрема ухвалили важливі законодавчі акти та керівні документи у сфері безпеки та оборони", - наводить слова Разумкова сайт парламенту під час зустрічі із заступником генерального секретаря НАТО Мірче Джоане у понеділок у Брюсселі.

Спікер нагадав, що Верховна Рада ухвалила закони України "Про оборонні закупівлі" та "Про розвідку", а також Стратегію національної безпеки України.

"Україна продовжить реформувати свою військову сферу та сферу безпеки відповідно до стандартів НАТО", - наголосив Разумков.

За його словами, визнання партнером НАТО з розширеними можливостями є важливим етапом реалізації євроатлантичних прагнень України.

Глава українського парламенту зазначив, що План дій щодо членства України в НАТО є логічним і безальтернативним кроком для України на шляху євроатлантичної інтеграції.

"Ми хотіли б побачити ПДЧ для України в найближчій перспективі і сподіваємося на формування серед союзників необхідного консенсусу в цьому питанні", - сказав він.

Разумков наголосив, що Україна вітає намір союзників підтвердити політику "відкритих дверей" Альянсу під час наступного саміту НАТО.

Керівник Верховної Ради також зазначив, що спільним пріоритетом і завданням Альянсу та України є відновлення засідань Комісії Україна-НАТО на високому рівні.

Крім того, він наголосив, що парламентський вимір залишається важливою складовою політичного діалогу з НАТО та союзниками.

"Ми вдячні Парламентській асамблеї НАТО, а також союзникам, що було підтримано пропозицію України про перенесення проведення чергової весняної сесії ПА НАТО на кінець травня 2022 року в Києві. Я сподіваюся, що коронавірус не завадить нам у цьому", - сказав голова Верховної Ради.

За його словами, пріоритетним завданням для українського парламенту є посилення співпраці між Україною та НАТО, спрямованої на підтримку безпеки в євроатлантичному просторі.

"Україна високо цінує незмінну солідарність союзників з нашою державою та рішучу позицію НАТО щодо триваючої агресії Російської Федерації у Криму та на Донбасі", - наголосив Разумков.

Глава парламенту висловив вдячність державам-членам за підтримку внутрішніх реформ в Україні, а також за зацікавленість і підтримку ініціативи України щодо створення "Кримської платформи", кінцевою метою якої є деокупація Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА