17:30 22.03.2021

"Слуга народу" за проведення цього тижня позачергового засідання Ради через події на Банковій

3 хв читати
"Слуга народу" за проведення цього тижня позачергового засідання Ради через події на Банковій

У "Слузі народу" виступають за проведення вже цього тижня позачергового пленарного засідання парламенту для оцінки подій біля будівлі Офісу президента (ОП) в суботу, повідомив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Слуга народу" виступає за проведення позачергового засідання Верховної Ради вже цього тижня, де мають заслухати силовиків та ухвалити постанову щодо оцінки подій біля Офісу президента", - сказав Корнієнко агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Корнієнко наголосив, що "Слуга народу" підтримує право громадян на мирний протест, однак партія проти вандалізму, наруги над державними символами.

"Ми підтримуємо право громадян на мирний протест як прояв демократії, але точно не підтримуємо вандалізм, насильство, псування символів нашої держави. Саме тому збираємо засідання, щоб ухвалити постанову і засудити події під час акції біля ОП", - зазначив народний депутат.

Він наголосив, що деякі політичні партії мають визнати свою відповідальність за те, що сталося під час акції протесту біля будівлі Офісу президента.

"Вважаємо, що деякі політичні партії мають визнати відповідальність за події на Банковій (вул. Банкова, де розташовується Офіс президента - ІФ). Адже через свої ЗМІ вони рекламували протестну кампанію за Сергія Стерненка, і певні депутати запрошували всіх прийти на акцію в суботу... Вони мають понести принаймні моральну і політичну відповідальність за те, що сталося. Вибачитися за безлад, який вони підтримували. Ці особи зробили для російських пропагандистів за один вечір суботи більше, ніж за місяць телеканали Медведчука (телеканали, що потрапили за рішенням РНБО під санкції - ІФ)", - сказав Корнієнко.

Народний депутат переконаний, що вуличне насильство і безлад мають припинитися, "тому що цивілізовану державу не побудуєш на фаєрах і піротехніці".

"Ми боремося за європейську перспективу для України вже більше ніж сім років не для того, щоб хтось у Києві на радість Москві намагався підпалити українські інституції. Ми маємо бути солідарні в українській справі й цивілізовано шукати рішення для тих проблем, які є в нашому суспільстві", - резюмував Корнієнко.

Як повідомлялося, 20 березня біля будівлі Офісу президента відбувалася акція з вимогою звільнити активіста Сергія Стерненка. Мітингувальники запалювали фаєри і кидали шумові гранати, активісти нанесли червоною фарбою написи на фасаді будівлі ОП.

За фактом дій мітингувальників біля Офісу президента України та завдання шкоди будівлі ОП відкрито кримінальне провадження. За вчинення протиправних дій під час мітингу правоохоронці затримали одного з учасників.

Слідчий відділ Печерського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко назвав дії протестувальників біля будівлі ОПУ проплаченою провокацією з метою дискредитації правоохоронців.

Члени Кабінету Міністрів України засудили вандалізм і наругу над державними символами.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА