18:40 22.03.2021

У Раді ще не розпочали збору підписів для проведення позачергового засідання через протести - Разумков

1 хв читати

У Верховній Раді не видавали підписних листів для збору підписів народних депутатів на підтримку позачергового пленарного засідання через суботні акції протесту, повідомив голова парламенту Дмитро Разумков.

"Станом на сьогодні, наскільки мені відомо, таких підписних листів у Верховної Ради не вимагали", - сказав Разумков журналістам у понеділок у Брюсселі.

Він також зазначив, що і проект постанови, який може бути розглянуто на позачерговому пленарному засіданні в парламенті, ще не зареєстрований.

Спікер нагадав, що згідно з Конституцією України і регламентом Верховної Ради позачергове засідання має бути скликано протягом трьох днів, після того як завершено збір 150 підписів народних депутатів на підтримку його проведення.

"Щойно це станеться, якщо буде 150 народних депутатів, які поставлять свої підписи під пропозицією скликати позачергове засідання, діятимемо в межах моєї компетенції згідно з регламентом Верховної Ради та Конституції", - резюмував Разумков.

Як повідомлялося, в суботу ввечері біля стін Офісу президента відбувалася акція з вимогою звільнити активіста Сергія Стерненка та інших політв'язнів. Мітингувальники запалювали фаєри і кидали шумові гранати, на фасаді будівлі ОП активісти червоною фарбою нанесли написи.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко назвав дії протестувальників біля будівлі ОПУ проплаченою провокацією, з метою дискредитації правоохоронців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА