18:49 22.03.2021

У групі "За майбутнє" вважають недоречним позачергове засідання Ради через події на Банковій

2 хв читати
У групі "За майбутнє" вважають недоречним позачергове засідання Ради через події на Банковій

Член депутатської групи "За майбутнє" у Верховній Раді Дмитро Лубінець вважає недостатньо доречним намір скликати позачергове пленарне засідання парламенту для оцінки подій біля будівлі Офісу президента в суботу.

"Що обговорювати? Були хуліганські дії, правоохоронні органи працюють, комунальники прибирають наслідки. Якщо в умовах активізації військових дій на сході України, а також продовження та розширення пандемії коронавірусу нам потрібно збиратися лише для того, щоб обговорити ці питання, то депутатська група "За майбутнє" вважає, що це не є досить доречним. Це точно не той привід, заради якого нам необхідно терміново збиратися", - повідомив парламентарій агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас, висловлюючи позицію щодо подій на Банковій, Лубінець зазначив, що і він особисто, і група "За майбутнє" завжди підтримували можливість громадян висловитися, зокрема критично, щодо дій влади, але "виходити на акції та просто руйнувати майно, щоб його потім відновлювали за рахунок платників податків - це дискредитація протестних настроїв в Україні".

"Якщо ці люди позиціонують себе як патріоти України, то їхня поведінка була абсолютно неприйнятною, тим більше, коли вони торкались державних символів. Я вважаю, що коли вони розмальовували Герб України та наносили там (на фасаді ОП - ІФ) різні написи і навіть свастику, то замість того, щоб отримати позитивний результат, вони дискредитували і себе, і ту людину, за яку виходили (активіста Сергія Стерненка - ІФ) і мітингували", - додав депутат.

Як повідомлялося, 20 березня біля будівлі Офісу президента відбувалася акція з вимогою звільнити активіста Сергія Стерненка. Мітингувальники запалювали фаєри та кидали шумові гранати, активісти нанесли червоною фарбою написи на фасаді будівлі ОП.

За фактом дій мітингувальників біля Офісу президента України та нанесення збитку будівлі ОП відкрито кримінальне провадження. За вчинення протиправних дій під час мітингу правоохоронці затримали одного з учасників.

Слідчий відділ Печерського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко назвав дії протестувальників біля будівлі ОП проплаченою провокацією з метою дискредитації правоохоронців.

Члени Кабінету Міністрів України засудили вандалізм та наругу над державними символами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА