19:01 22.03.2021

У "Євросолідарності" не бачать необхідності у позачерговій сесії ВР щодо подій біля Офісу президента

2 хв читати
У "Євросолідарності" не бачать необхідності у позачерговій сесії ВР щодо подій біля Офісу президента

У партії "Європейська солідарність" не підтримують ініціативу народних депутатів із фракції "Слуга народу" про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради із запрошенням представників силових відомств для оцінки подій біля будівлі Офісу президента минулої суботи, сказала народний депутат Ірина Фріз.

"Я не бачу необхідності у скликанні позачергової сесії саме з цього питання", - сказала Фріз агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок.

За словами народного депутата, події біля Офісу президента спровоковані діями влади. "У подіях на Банковій я бачу насамперед вину Офісу президента. Вони спровоковані діями влади, її політикою несправедливих і необґрунтованих замовних справ проти опозиції та активістів", - наголосила Фріз.

Вона зазначила, що в Офісу президента ще є можливість виправити частину помилок, щоб ще більше не радикалізувати суспільство, "адже питання юридичного переслідування за висловлювання та переконання опозиційно налаштованих громадян у сукупності з повним провалом боротьби з ковідом може підняти градус напруги у суспільстві та призвести до неконтрольованого Україною розвитку подій, чого з нетерпінням очікують у Кремлі".

За словами Фріз, "Європейська солідарність" неодноразово наголошувала, що у народу України є межа терпіння, коли йдеться про несправедливість і обмеження свободи. "Лише в Росії, де протест не є природною реакцією населення на несправедливість, вважають, що люди не можуть вийти на вулицю за внутрішнім покликом. В Україні це природна реакція людей. Тому рівень і форма протесту лише відзначає рівень помилок влади та її асоціальної спрямованості", - сказала вона.

На думку народного депутата, правляча влада не здатна стримувати баланс свободи та законності.

"Я рада, що МВС не перетворило протест на Банковій у насильство зразка кінця 2013 року", - сказала Фріз, при цьому наголосивши, що не підтримує "вандалізм у вигляді протесту".

Як повідомлялося, у суботу ввечері біля стін ОП відбувалася акція з вимогою звільнити активіста Сергія Стерненка та інших політв'язнів. Мітингувальники запалювали фаєри та кидали шумові гранати, активісти нанесли червоною фарбою написи на фасаді будівлі ОП.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко назвав дії протестувальників біля будівлі ОП проплаченою провокацією з метою дискредитації правоохоронців.

В Офісі президента України уточнили, що через насильницькі дії деяких учасників акції протесту в будівлі сталося декілька пожеж, постраждали вікна, двері, внутрішнє оздоблення тамбура одного з під'їздів, а фасад будівлі був замальований фарбою. При цьому, за попередніми експертними даними, пошкодження будівлі Офісу президента оцінюються приблизно в 2 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА