12:47 23.03.2021

Тимошенко: "Батьківщина" продовжить боротьбу за українську землю

2 хв читати
Тимошенко: "Батьківщина" продовжить боротьбу за українську землю

Фракція "Батьківщина" у Верховній Раді протистоїть намірам влади зняти будь-які обмеження й усунути державу від процесу продажу українських сільськогосподарських земель, повідомила в ефірі "Українського радіо" лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Земельний пакет містить три закони. Перший вони вже ухвалили, і він набуває чинності 1 липня. Другий вони протискають зараз, щоб земля продавалась без будь-яких обмежень і без участі держави. А третій передбачатиме продаж землі через аукціони, що гарантує безперспективне змагання українських фермерів з глобальними банками", - сказала Тимошенко.

Як повідомляється на сайті політсили, вона зазначила, що минулого тижня у Верховній Раді розглядали поправки до законопроекту №2194, який вносить до Земельного кодексу України п'ять "особливо небезпечних" змін.

"Змінами до Земельного кодексу вони знімають низку важливих заборон. Держава повністю усувається від будь-якого впливу на продаж землі, а також контролю за її використанням. Навіть зміна цільового призначення буде здійснюватися власником землі, а не державою. Скасовується заборона на продаж землі іноземцям. Скасовується поняття "особливо цінні землі", що дозволить розпродувати наше національне надбання – ліси, водойми, природні заповідники. Натомість дозволяється знімати верхній родючий шар ґрунту. Це трагічний закон, який остаточно добиває нашу землю, тому "Батьківщина" і внесла тисячі правок до нього", - пояснила політик.

Вона зазначила, що найкращий шлях розвитку сільського господарства запропонувала ООН, визнавши пріоритетом десятиліття розвиток сімейного фермерства. Але цьому передуватиме серйозна боротьба для захисту української землі.

"Треба не допустити ухвалення цих законів у Верховній Раді, і "Батьківщина" над цим працює. Також варто дочекатися рішення Конституційного Суду, до якого наша команда направила подання про визнання неконституційним всього земельного пакета законів. Якщо цього не станеться, ми будемо підіймати народ і разом боронити землю", - резюмувала Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА