13:57 25.03.2021

Розмова Байдена та Зеленського відбудеться найближчим часом - Держдеп

2 хв читати
Розмова Байдена та Зеленського відбудеться найближчим часом - Держдеп

Телефонна розмова між президентом США Джозефом Байденом і президентом України Володимиром Зеленським відбудеться вже найближчим часом, проте цей дзвінок має бути підкріплений діями, повідомив заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент.

"Я думаю, що ви маєте рацію: довіра дуже важлива у будь-яких відносинах. Як усередині країни, так і між країнами. Гадаю, президент Байден, будучи віце-президентом, досягнув чудових результатів, намагаючись збудувати цю довіру з українськими колегами. Очевидно, довіра є двосторонньою, і я очікую, що найближчим часом між нашими лідерами відбудеться розмова. Дзвінок, враховуючи його символічність, має бути підкріплений діями", - сказав Кент в інтерв'ю "Голосу Америки" в четвер.

Він нагадав, що державний секретар США Ентоні Блінкен два місяці тому повідомив про готовність підтримати Україну в обороні від агресії з-за кордону з боку РФ, а також у подоланні викликів зсередини. Кент наголосив, що ця адміністрація віддає пріоритет боротьбі з корупцією і допомагає демократіям процвітати.

"Очікування українців і американців зрозумілі. Зусилля щодо реформ треба продовжувати і посилювати. Абсолютно важливим є судовий сектор. Те, як українська влада вийде з конституційної кризи, створеної Конституційним судом, який підриває і відвертає зміни, є справжнім викликом для українців", - вказав Кент.

Він наголосив, що США готові надати в цьому партнерську підтримку.

"Але якщо бути чітким, то будь-який закон, який ставить під загрозу незалежність організацій, чи то НАБУ чи Національний банк, не допомагає Україні. І міжнародним партнерам - чи то МВФ, чи США, буде складно продовжувати підтримку, якщо ці зусилля не ведуть до необхідних Україні реформ та змін", - додав Кент.

Заступник помічника держсекретаря США запевнив, що з заповненням команди в Державному департаменті, й коли вони всі отримають щеплення і зможуть відновити подорожі, можна буде побачити активну дипломатію США у напрямі врегулювання ситуації на Донбасі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА