08:12 26.03.2021

Держсекретар США попередив главу МЗС Німеччини про можливі дії у зв'язку з "Північним потоком 2"

2 хв читати
Держсекретар США попередив главу МЗС Німеччини про можливі дії у зв'язку з "Північним потоком 2"

Сполучені Штати не відмовляються від санкційних заходів, пов'язаних з будівництвом газопроводу "Північний потік 2", але Вашингтон сподівається, що це не відіб'ється на партнерських відносинах з Німеччиною, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

"Річ у тім, що у нас у Сполучених Штатах є закони, які вимагають від нас санкцій проти компаній, які матеріально допомагають будувати газопровід. Тому я просто хотів переконатися, що наші партнери розуміють нашу позицію з цього питання і те, що нам потрібно буде робити в майбутньому", - сказав він в інтерв'ю Euronews.

Він зазначив, що виклав це главі МЗС Німеччини Гайко Маасу на переговорах у рамках зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Брюсселі, "щоб не було жодної двозначності".

Американський дипломат повторив раніше викладену позицію США стосовно газопроводу: "Ми дуже ясно дали зрозуміти, президент Джо Байден дуже ясно дав зрозуміти, що він вважає "Північний потік 2" поганою ідеєю і поганою угодою для Європи, для нас, для альянсу (НАТО - ІФ ). Це підриває основні принципи ЄС з точки зору енергетичної безпеки та енергетичної незалежності. Це, я вважаю, кидає виклик Україні, Польщі, іншим країнам, які нам небайдужі".

Водночас Блінкен наголосив, що "Німеччина є одним із наших найближчих союзників і партнерів", додавши, що "те, що у нас є розбіжності з "Північного потоку 2 "- а вони реальні, - не впливає і не вплине на наше партнерство і відносини".

Текст інтерв'ю поширений американським Держдепартаментом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА