20:29 29.03.2021

Половина народних депутатів із фракції "Голос" вимагає провести з'їзд для переобрання керівництва партії

2 хв читати
Половина народних депутатів із фракції "Голос" вимагає провести з'їзд для переобрання керівництва партії

Десять народних депутатів із парламентської фракції "Голос" вимагають провести з'їзд, змінити Статут і переобрати керівництво партії.

"Для оздоровлення ситуації в партійних осередках на місцях необхідно терміново ініціювати проведення з'їзду, на якому детально і відкрито розробити, обговорити й затвердити демократичні зміни до Статуту партії, які дозволять усунути практику прийняття рішень однією людиною і розширять повноваження партійних осередків; провести нові прозорі та чесні вибори керівництва партії, які дадуть можливість перезапустити роботу партії і фракції "Голос", - ідеться в заяві, яка є в розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна".

У заяві депутати звинувачують нинішнє керівництво партії в "узурпації влади та оскверненні принципів демократії", що призвело до розколу фракції.

"Ми, народні депутати фракції "Голос" констатуємо, що керівництво партії і фракції використовує "Голос", як інструмент для задоволення власних інтересів, самопіару, підігрування владі та олігархам, які намагаються знищити незалежну політичну силу", - наголошується у заяві.

Документ підписали народні депутати Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Володимир Цабаль, Андрій Шараськін, Ярослав Юрчишин.

Як повідомлялося, партію "Голос" очолює Кіра Рудик, а однойменну фракцію - Ярослав Железняк.

Раніше Ярослав Юрчишин заявив, що керівництво політичної партії "Голос" попередило шістьох членів про можливе виключення зі складу політсили.

16 березня під час голосування у ВР 267 народних депутатів підтримали проект постанови про направлення до Конституційного суду законопроекту №5133 про порядок призначення і звільнення директорів НАБУ і ДБР для отримання висновку про відповідність законопроекту вимогам ст. 157 і ст. 158 Основного закону.

Згідно з даними електронного протоколу на сайті парламенту, це рішення підтримали, зокрема, вісім членів фракції "Голос" (Соломія Бобровська, Галина Васильченко, Роман Лозинський, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Наталія Піпа, Володимир Цабаль і Ярослав Юрчишин).

Як пояснила в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" Устінова після голосування, думки щодо законопроекту №5133 у фракції розділилися. За її словами, підтримати направлення документа до КС було необхідно, щоб отримати висновок про його невідповідність Основному закону України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА