10:51 31.03.2021

Кошулинський заявляє про масові порушення на окрузі №87 і вимагає перевиборів

2 хв читати
Кошулинський заявляє про масові порушення на окрузі №87 і вимагає перевиборів

Кандидат у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №87 (м. Надвірна Івано-Франківської області), представник Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Руслан Кошулинський заявляє про зафіксовані масові порушення під час проміжних виборів і вимагає визнати їхні результати недійсними з оголошенням перевиборів.

"Опоненти дозволяли собі брудні технології. Достатньо лише поглянути на те, що відбувалося в день тиші, в сам день виборів і зараз, під час підрахунку. Очевидні факти підкупу голосів, численні порушення на дільницях і те, що зараз відбувається в ОВК, - це яскравий приклад грубої, незаконної боротьби за владу. Незважаючи на численні порушення і на ситуацію, яка зараз відбувається, вимагаємо визнати результати виборів недійсними й оголосити перевибори", - йдеться в заяві, розміщеній на сторінці Кошулинського у Facebook.

Він подякував виборцям і додав, що "Свобода" захищатиме їхній вибір.

Як повідомлялося, 28 березня 2021 року в одномандатних виборчих округах №50 в Донецькій області й №87 в Івано-Франківській області відбулися проміжні вибори до Верховної Ради, участь у яких брали 32 кандидати.

Згідно з результатами електронної обробки 100% протоколів, у 50-му окрузі переміг представник політичної партії "Порядок" Андрій Аксьонов, набравши 65,46% голосів виборців.

Водночас, за даними сайту Центральної виборчої комісії, після підрахунку 67,52% електронних протоколів на окрузі №87 лідирує Василь Вірастюк (партія Слуга народу") – 31,3% голосів, на другому місці "свободівець" Руслан Кошулинський - 28,88%, а в Олександра Шевченка (партія "За майбутнє") - 28,73%. Близько доби дані на сайті ЦВК не оновлюються.

Загалом в окрузі №87 представлені 14 кандидатів, зокрема вісім висунених партіями та шість самовисуванців. Кандидат від партії "Європейська солідарність" Маруся Звіробій (Олена Самбул (Біленька) зняла свою кандидатуру на користь Кошулинського.

У ніч на 30 березня невідомі "замінували" ОВК округу №87 в Надвірній, де відбувався підрахунок голосів проміжних виборів 28 березня. ОВК оголошувала перерву й тимчасово припиняла свою роботу; поліція і сапери перед тим оглянули приміщення і не знайшли вибухових пристроїв.

30 березня ЦВК внесла зміни до складу ОВК №87, змінивши її голову і трьох членів, котрі не явилися на продовження засідання окружної виборчої комісії 30 березня о 12:00. Окрім них, не прийшли ще п'ятеро інших членів ОВК.

Як повідомив рух "Чесно", Вірастюк і Шевченко заявили про те, що виграли вибори в окрузі. Дделегація з понад 20 народних депутатів від партії "Слуга народу" вирушила у вівторок в Івано-Франківську область, щоб проконтролювати процес підрахунку голосів на окрузі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА