18:31 02.04.2021

Байден підтвердив непохитну підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України перед обличчям агресії РФ - Білий дім

1 хв читати
Байден підтвердив непохитну підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України перед обличчям агресії РФ - Білий дім

Президент США Джо Байден у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським у п'ятницю ввечері підтвердив непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям агресії РФ, що триває, повідомляє Білий Дім.

"Президент Джозеф Байден-молодший сьогодні поговорив із президентом України Володимиром Зеленським. Президент Байден підтвердив непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям агресії Росії на Донбасі та в Криму", - йдеться в прес-релізі на сайті Білого дому.

Крім того, Байден у телефонній розмові з Зеленським запевнив його в підтримці боротьби з корупцією і в реалізації реформ.

"Він наголосив на прихильності своєї адміністрації активізації нашого стратегічного партнерства на підтримку плану президента Зеленського щодо боротьби з корупцією і реалізації програми реформ, що базується на наших спільних демократичних цінностях, які забезпечують справедливість, безпеку і процвітання народу України. Лідери погодилися, що ці реформи є центральними для євроатлантичних спрямувань України", - йдеться в прес-релізі на сайті Білого дому.

Байден і Зеленський також обговорили важливість тісної співпраці США та України для стримування пандемії COVID-19 і зміцнення демократії в регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА