16:24 06.04.2021

Центр протидії дезінформації має стати міжнародним хабом збору та аналізу інформації для забезпечення безпеки України та допомоги партнерам - Єрмак

2 хв читати
Центр протидії дезінформації має стати міжнародним хабом збору та аналізу інформації для забезпечення безпеки України та допомоги партнерам - Єрмак

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак на зустрічі з послами "Великої сімки", Фінляндії, Ізраїлю, а також головами представництв ЄС та НАТО в Україні презентував роботу Центру протидії дезінформації та обговорив можливості співпраці у напрямі інформаційної безпеки, повідомляється на сайті глави держави.

"На жаль, Україна стала дійсно полігоном і центром дезінформації, особливо з боку РФ. І це стосується сьогодні не лише подій на Донбасі та в окупованому Криму, а й практично всіх сфер життя... Сподіваюся, що центр стане не лише українським центром протидії дезінформації, а й міжнародним... Хочемо, щоб наша протидія та профілактика захищала не лише нас, а й наших партнерів. Думаю, що в кожної країни є свій сумний досвід дезінформації, яку поширює РФ", - наводить слова Єрмака прес-служба президента.

За словами Єрмака, "Центр протидії дезінформації уже розпочав свою роботу, вибудовує комунікацію між усіма державними установами та планує розпочати координацію з іноземними партнерами".

Він також розповів, що "ідея створення Центру протидії дезінформації назрівала ще з 2014 року".

Під час презентації Центру протидії дезінформації глава Офісу президента представив керівника центру Поліну Лисенко, яка розповіла про завдання підконтрольного їй органу, його структуру та продемонструвала, як працюватиме система моніторингу дезінформації.

"Мета створення центру - акцентувати увагу на важливості захисту інформаційної сфери національної безпеки України, протидіяти пропаганді, деструктивній дезінформації та кампаніям, а також завадити маніпуляціям громадською думкою", - зазначила Лисенко.

За її словами, основна увага буде приділена протидії поширенню неправдивої інформації в інтернеті та фейків у медіа.

У заході також взяли участь секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква та заступник голови виконавчого комітету реформ Олександр Ольшанський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА