11:41 09.04.2021

Зеленський очолює президентський рейтинг та рейтинг довіри серед українців - соцопитування

2 хв читати
Зеленський очолює президентський рейтинг та рейтинг довіри серед українців - соцопитування

Президент України Володимир Зеленський, лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко і лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко очолюють президентський рейтинг, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 6-7 квітня.

За даними соцопитування, за Зеленського готові віддати свій голос 24,9% тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором, за Порошенко проголосували б 13,1%, за лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко - 12,1, .лідера партії "Опозиційна платформа - За життя "Юрія Бойка - 11,9%.

Лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка підтримують 6,8% опитаних, екс-прем'єра, лідера партії "Українська стратегія Гройсмана" Володимира Гройсмана - 5,1%, лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 4,9%, голову Верховної Ради Дмитра Разумкова - 4,8%, екс-нардепа Євгена Мураєва - 4,6%, мера Львова Андрія Садового - 2,6%, екс-прем'єра Арсенія Яценюка - 2,2%, лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока - 1,8%, лідера партії "Голос" Кіру Рудик - 0,4%.

Моделювання другого туру президентських виборів показало, що Зеленський перемагає у всіх можливих варіантах із найближчими опонентами, однак майже третина виборців висловили неготовність прийти на вибори або вагалися з відповіддю.

Так, у парі Зеленський проти Порошенка результат 64% на 36% на користь чинного глави держави (результат серед тих, хто має намір голосувати та визначився з вибором). У парі Зеленський проти Тимошенко - 57% на 43%, у парі Зеленський проти Бойка - 67% на 33%. У парі Тимошенко проти Порошенка - 59% на 41% на користь лідера партії "Батьківщина". У парі Бойко проти Порошенка - паритет 51% на 49%.

За даними дослідження, рейтинг довіри до політиків очолює також Володимир Зеленський, якому довіряють 45% опитаних, не довіряють - 52%.

Разумкову довіряють 32%, не довіряють - 35%, не знають його - 29%. Юлії Тимошенко довіряють 30%, не довіряють - 68%, Порошенку довіряють 25%, не довіряють - 74%, Бойку довіряють 24%, не довіряють - 59%, не знають його - 14%.

Чинному прем'єру Денису Шмигалю довіряють 17%, не довіряють - 50%, майже третина не чули про такого, одному з лідерів партії "ОПЗЖ", нардепу Віктору Медведчуку довіряють 16%, не довіряють - 71%, не знають його - 11%.

Опитування проводилося методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing -телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів.

Похибка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше ніж 2,0%

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА