20:09 09.04.2021

Франція здатна оживити зусилля "нормандського формату" з мирного врегулювання ситуації на Донбасі

2 хв читати
Франція здатна оживити зусилля "нормандського формату" з мирного врегулювання ситуації на Донбасі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час телефонної розмови з міністром закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном висловив переконання, що Франція здатна оживити зусилля "нормандського формату" (Україна, Франція, Німеччина, РФ) з мирного врегулювання ситуації на сході України.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України в п'ятницю, Ле Дріан підтвердив, що французька сторона зацікавлена в тому, щоб "нормандський формат" залишався дієвим і результативним.

"Нинішня ескалація містить загрозливий елемент, якого ми раніше не спостерігали. Йдеться про численні заяви офіційних російських чиновників, які ледь не щодня відкрито погрожують Україні війною та публічно розмірковують про знищення нашої держави. Ми розглядаємо їх як зізнання в агресивних намірах", - сказав глава української дипломатії.

Кулеба детально поінформував співрозмовника про останні дії РФ, спрямовані на дестабілізацію безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях України, і звернув увагу на стягування російських військ до українського кордону та посилення російської пропаганди із погрозами Україні війною. Він запевнив, що Україна не хоче війни і залишається відданою політико-дипломатичному врегулюванню російсько-українського конфлікту.

Ле Дріан зазначив, що Франція, як Україна, із занепокоєнням стежить за стягуванням військ РФ до кордонів Української держави і на тимчасово окуповані території, та запевнив у незмінній підтримці Францією суверенітету і територіальної цілісності України. Глава французької дипломатії також відзначив виважені дії української сторони в ситуації, що склалася, йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА