20:18 10.04.2021

Глава МЗС Білорусі вважає, що Київ не бажає дотримуватися Мінських домовленостей

2 хв читати
Глава МЗС Білорусі вважає, що Київ не бажає дотримуватися Мінських домовленостей

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей зробив висновок із заяв глави української делегації у Тристоронній контактній групі Леоніда Кравчука, що Київ не бажає дотримуватися Мінських домовленостей щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

"Подібна вакханалія навколо цієї заяви (Кравчука про перенесення майданчика переговорів контактної групи з Донбасу з Мінська) говорить про небажання окремих українських політиків дотримуватися тих домовленостей, які були досягнуті в Мінську", - сказав Макей у суботу в ефірі телеканалу "Білорусь 1".

За словами міністра, білоруській стороні неважливо, де відбуватимуться ці засідання. "Нехай вони навіть в Антарктиді проходять - головне, щоб було досягнуто конкретного результату. А саме - зупинені бойові дії на сході України", - заявив Макей.

До того ж він назвав сміхотворною пропозицію Кравчука проводити засідання контактної групи в нейтральній країні, наприклад, у Польщі. "Я не знаю, звідки родом пан Кравчук, але ця його фраза-жарт гідна пера покійного одесита Михайла Жванецького. Вже більш "нейтральної" країни, ніж Польща, у всьому світі не знайти", - іронічно зауважив міністр.

Він нагадав слова президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що Мінськ не нав'язувався на роль посередників. "І ми не нав'язувалися у цей процес, в який втягнулися на прохання і України, і Німеччини, і Росії, і Франції. Ми абсолютно сумлінно виконували ті обов'язки, про які нас попросили: забезпечення роботи Тристоронньої контактної групи (і організаційне, і протокольне , і технічне). Претензій до нас не було. Були подяки і з української сторони, з боку Росії, і з боку ОБСЄ. Є конкретні документи з цього приводу", - сказав Макей.

"Ми не ганялися за лаврами миротворців. Нас попросили посприяти у врегулюванні кризи на сході України, і ми сумлінно намагалися виконати це прохання. Не хочуть вони працювати далі - будь ласка, нехай шукають інше місце. Йдеться не про це, це все певні хитрощі. Йдеться про те, що всі сторони повинні бути щиро зацікавлені в якнайшвидшому врегулюванні кризи на сході України, а не в спробах обійти, зокрема, і Мінські домовленості", - додав глава МЗС.

Раніше глава київської делегації на переговорах Тристоронньої контактної групи Кравчук заявив, що після закінчення пандемії коронавірусу переговори з Донбасу можуть бути перенесені з Мінська до Польщі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА