09:54 12.04.2021

РФ порушила Віденський документ ОБСЄ про заходи зміцнення довіри та безпеки - МЗС України

2 хв читати
РФ порушила Віденський документ ОБСЄ про заходи зміцнення довіри та безпеки - МЗС України

У Міністерстві закордонних справ України зазначають, що РФ не виконала вимоги Віденського документа ОБСЄ про заходи зміцнення довіри та безпеки, відмовившись роз'яснювати причини нарощення військової присутності поблизу кордонів України та на окупованих територіях України.

"7 квітня Україна активувала Віденський документ ОБСЄ 2011 року про заходи зміцнення довіри та безпеки. Відповідно до передбаченої цим документом процедури, російській стороні було направлено офіційний запит щодо роз'яснень стосовно суттєвого зростання військової присутності РФ уздовж кордону з Україною та на тимчасово окупованих територіях України протягом останніх днів. На жаль, російська сторона відмовилася надавати субстантивну інформацію відповідно до запиту, заявивши, що не веде такої діяльності", - йдеться в коментарі МЗС України, оприлюдненому в понеділок.

В українському зовнішньополітичному відомстві розцінюють відмову Москви виконувати положення Віденського документа як "чергове підтвердження намірів РФ продовжувати військовий тиск та погрози силою щодо України".

У МЗС також зазначили, що подальші намагання української сторони залучити Росію до консультацій, спрямованих на зниження напруги, російська сторона проігнорувала. Також російська делегація бойкотувала скликану Україною 10 квітня зустріч за участю інших держав-учасниць ОБСЄ.

"Закликаємо російську сторону відвести війська від кордону з Україною, припинити войовничу риторику і дезінформацію та почати добросовісно виконувати оборонні положення Мінських домовленостей та її зобов'язання за Віденським документом ОБСЄ", - йдеться в коментарі МЗС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА