08:00 13.04.2021

Кулеба: Треба говорити про те, якою може бути практична підтримка України у разі масштабного збройного загострення РФ

2 хв читати
Кулеба: Треба говорити про те, якою може бути практична підтримка України у разі масштабного збройного загострення РФ

Зараз необхідно говорити про те, якою може бути практична підтримка України партнерами в разі масштабного збройного загострення Росією, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Зараз усі зусилля наших партнерів спрямовані на те, щоб довести до РФ нерозсудливість її подальшої збройної ескалації проти України. Ми зараз перебуваємо в тій фазі, коли повинні бути максимальні вербальні сигнали усіма каналами до РФ. І Німеччина, і Франція ці сигнали відправляють", - сказав Кулеба в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок.

Водночас він зазначив, що може наступити фаза, коли будь-яких висловлювань занепокоєння і вербальних закликів до Росії буде вкрай недостатньо.

"Тому вже зараз треба говорити про те, якою практичною може бути підтримка України в разі (ми робимо все для того, щоб цього не допустити) масштабного збройного загострення", - додав Кулеба.

Він уточнив, що його візит до Брюсселя пов'язаний саме з цим.

Глава МЗС наголосив, що необхідно відправити РФ сигнал про те, що будь-яка озброєна ескалація проти України матиме для неї важкі наслідки.

"Зараз головне - це, перше, максимальна відправка сигналів РФ про те, що будь-яка озброєна ескалація проти України матиме для неї важкі наслідки, з поясненням цих конкретних наслідків. Друге - це зміцнення обороноздатності України, наших Збройних сил, зокрема, у взаємодії з нашими партнерами. І третє - максимально поглиблена взаємодія між нашими розвідувальними органами і партнерами, зокрема з країн НАТО і з НАТО загалом, для того, щоб ми максимально добре володіли ситуацією і розумінням намірів РФ", - пояснив він.

Одночасно міністр наголосив, що Україна буде членом НАТО, однак це питання не буде вирішене у найближчі тижні або місяці.

"У нас зараз відлік йде на тижні, а членство в НАТО - це все таки не питання тижнів. Я переконаний, що Україна буде членом НАТО, але це не те питання, яке буде вирішене в найближчі тижні або місяці", - зазначив він.

Кулеба додав, що в України зараз є ключова підтримка найважливіших партнерів у протистоянні з РФ.

"Для вступу в НАТО необхідна одностайна підтримка держав-союзників. Для того, щоб перемогти в боротьбі з російською агресією, досить мати надійних, перевірених друзів і партнерів, і вони у нас є", - резюмував глава зовнішньополітичного відомства України.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА