13:29 13.04.2021

Кулеба сподівається, що НАТО стримає обіцянку про те, що Україна буде членом Альянсу

1 хв читати
Кулеба сподівається, що НАТО стримає обіцянку про те, що Україна буде членом Альянсу

Для України членство в НАТО - це питання часу, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"У 2008 році на Бухарестському саміті НАТО дало обіцянку Україні та Грузії. І ми вважаємо, що Альянс - це інституція, якій можна довіряти, яка дотримується своїх обіцянок. Для нас членство України в НАТО - це питання часу, і немає жодних інших критеріїв, яким треба відповідати, що стосується відносин із Росією", - сказав він на спільному брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі у вівторок.

Водночас глава МЗС України зазначив, що отриманий Україною статус партнера з розширеними можливостями допоможе значно збільшити взаємосумісність між оборонними секторами України та НАТО.

"Ми вже запустили низку заходів у рамках партнерства з розширеними можливостями. Я вважаю, що нинішня ескалація РФ на сході (країни - ІФ) демонструє, що Україна та НАТО мають використовувати можливості, що надаються партнерством із розширеними можливостями, якнайшвидше. Ми маємо прискорити наші зусилля без будь-яких зволікань, щоб наповнити партнерство з розширеними можливостями новими спільними заходами", - додав Кулеба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА