17:04 13.04.2021

В Офісі президента очікують від ВР розгляду законопроекту президента про ліквідацію ОАСК у найкоротші терміни

2 хв читати
В Офісі президента очікують від ВР розгляду законопроекту президента про ліквідацію ОАСК у найкоротші терміни

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що в Офісі президента очікують якнайшвидшого розгляду депутатами Верховної Ради ініційованого президентом Володимиром Зеленським як невідкладного законопроекту "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва" (ОАСК).

"Очікуємо від депутатів розгляду цього законопроекту, ініційованого президентом, у найкоротші терміни", - повідомив Подоляк у коментарі інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок, 13 квітня.

За словами радника керівника Офісу президента, "ОАСК мав можливість спробувати відновити довіру суспільства і перестати генерувати "деструктив" для держави, проте цього не було зроблено".

"ОАСК став символом того, яким точно не має бути суд у країні, де діє верховенство права. А вже після нещодавніх слідчих дій НАБУ, коли було затримано на гарячому осіб, пов'язаних із головою ОАСК, закінчення історії цього суду стало цілком ясним", - додав Подоляк.

Як повідомлялося, 13 квітня президент Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний проект закону "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва" у зв'язку з його неефективністю і нездатністю забезпечити запит громадян на справедливість.

Згідно з ч. 2 ст. 125 Конституції України, суд утворюється, реорганізовується та ліквідовується законом, проект якого вносить до Верховної Ради президент України (після консультацій з Вищою радою правосуддя).

Перший заступник фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко пізніше заявив, що законопроект про ліквідацію ОАСК підтверджує, що президент України Володимир Зеленський вірний своїм обіцянкам щодо повного очищення судової системи, яка втратила довіру наших громадян.

"Згідно з Конституцією ініціювати ліквідацію суду має право президент. Тому логічно, що саме глава держави вносить до парламенту відповідний законопроект. Це свідчить про вірність президента своїм обіцянкам щодо повного очищення судової системи, яка втратила довіру наших громадян", - сказав Корнієнко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

У свою чергу член парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності, нардеп Сергій Алєксєєв (фракція "Європейська солідарність") зазначив, що після ліквідації ОАСК потрібно обов'язково вирішити питання щодо переведення суддів цього суду до інших судів, що потребуватиме відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА