17:31 15.04.2021

ЄС підтримав санкції США проти РФ

1 хв читати
ЄС підтримав санкції США проти РФ

Високий представник ЄС у закордонних справах Жозеп Боррель у заяві від імені Євросоюзу висловив солідарність зі США щодо російської, як вважають у Вашингтоні, кібероперації SolarWinds.

"Європейський Союз і його держави-члени висловлюють солідарність зі Сполученими Штатами щодо наслідків зловмисних кібердій, зокрема кібероперації SolarWinds, яку, за оцінкою США, виконала Російська Федерація", - ідеться в документі, оприлюдненому в Брюсселі в четвер.

За словами Борреля, ця операція "мала наслідки для урядів і бізнесу в усьому світу, зокрема в державах-членах ЄС".

"Ми поділяємо занепокоєння наших партнерів щодо збільшення кількості зловмисних кібердій і, зокрема, стривожені нещодавнім збільшенням активності, що впливає на безпеку та цілісність продуктів і послуг інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), які можуть мати системні наслідки й завдають значної шкоди нашому суспільству, безпеці й економіці", - зазначено в заяві.

У ній наголошується, що "зловмисне використання ІКТ підриває ті переваги, які інтернет та ІКТ надають суспільству загалом, і демонструє готовність деяких суб'єктів піддавати ризику міжнародну безпеку та стабільність".

"Усі учасники повинні утримуватися від безвідповідальної та дестабілізувальної поведінки в кіберпросторі. Ми продовжимо розслідування зловмисних дій у кіберпросторі з метою надійних, спільних і скоординованих кроків із запобігання, стримування і реагування на таку зловмисну поведінку в кіберпросторі, зокрема шляхом тісної співпраці з нашими міжнародними партнерами", - заявив глава дипломатії ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА