12:34 19.04.2021

З огляду на нарощування РФ військової потужності на кордоні з Україною європейські народники вимагають термінових дебатів у ЄП

2 хв читати
З огляду на нарощування РФ військової потужності на кордоні з Україною європейські народники вимагають термінових дебатів у ЄП

Європейські народники вимагають терміново обговорити в Європейському парламенті ескалацію Росією ситуації на кордоні з Україною.

Про це йдеться в прес-релізі групи Європейської народної партії (ЄНП) у ЄП, поширеному в понеділок.

"Група ЄНП у Європейському парламенті вимагає проведення парламентських дебатів на пленарному засіданні наступного тижня (з 26 до 29 квітня - ІФ) щодо поточного нарощування російської військової потужності на кордоні з Україною", - йдеться в повідомленні.

Аргументуючи необхідність проведення термінових дебатів, заступник президента ЄП, представник ЄНП Європейського парламенту Сандра Калнієте заявила, що "колективний обов’язок Європи - підтвердити нашу підтримку України".

"Ми хотіли б почути від президентів Європейської комісії та Європейської Ради, як Європейський Союз має намір це зробити", - сказала вона.

Європарламентар констатувала, що біля кордону з Україною Росія зосередила понад 40 тисяч військовослужбовців, і лише цього року вже вбито 26 українських солдатів.

"Ситуація погіршується і становить серйозну загрозу, що посилюється, європейській стабільності та безпеці, а також суверенітету України", - наголосила Калнієте.

Водночас політик вважає, що "російському режиму доведеться заплатити ціну за свою агресію проти України, а також за те, як він поводиться з Олексієм Навальним".

"Ми маємо бачити російський уряд таким, яким він є, - загрозливою, ненадійною диктатурою, яка зберігає свою владу за допомогою агресії проти своїх сусідів і своїх політичних опонентів. Ми вже бачили цей точний сценарій, який розігрувався раніше. Ми не можемо дозволити, щоб це повторилося знову", - заявила вона.

При цьому євродепутат висловила упевненість, що "ЄС і держави-члени мають почати виконувати свої декларації та допомогти Україні у військовому плані щодо посилення потенціалу, а також політично".

"Це має роз'яснити без зволікання вища влада Європейського Союзу. Крім того, разом із нашими партнерами час надати Україні План дій щодо членства в НАТО", - підсумувала Калнієте.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА