20:07 19.04.2021

Санкції США стали дуже своєчасною відповіддю на підривні дії РФ - Єнін

1 хв читати
Санкції США стали дуже своєчасною відповіддю на підривні дії РФ - Єнін

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін наголошує на важливості реагування Сполучених Штатів на агресивну поведінку РФ на тлі масованого нарощування останньою своєї військової присутності поблизу українських кордонів і в тимчасово окупованому Криму, повідомляє прес-служба МЗС України.

"Запроваджені минулого тижня Адміністрацією президента США Джозефа Байдена додаткові санкції проти Кремля стали дуже своєчасною відповіддю на підривні дії РФ", - сказав Єнін під час телефонної розмови із заступником помічника міністра торгівлі США з питань Європи та Євразії Девідом Де Фалко в понеділок.

Сторони приділили основну увагу питанням подальшого розвитку взаємодії України та США в торговельній, економічній, інвестиційній та технологічній сферах. Співрозмовники також обговорили прогрес України в імплементації структурних реформ.

Девід Де Фалко зазначив, що забезпечення верховенства права і проведення ефективної судової реформи, зміцнення системи антикорупційних інституцій в Україні є запорукою поліпшення ділового клімату та ключем для залучення нових американських інвестицій. Заступник помічника міністра торгівлі також привернув увагу української сторони до питань завершення земельної реформи та запуску великої приватизації в Україні.

Девід Де Фалко також позитивно відзначив плани МЗС України про відкриття Генерального консульства в Х'юстоні, з огляду на значні перспективи співпраці штату Техас з Україною, зокрема у нафтогазовій сфері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА