13:33 20.04.2021

"Слуга народу" вимагатиме пояснень від нардепа Шевченка щодо зустрічі з Лукашенком - Корнієнко

2 хв читати
"Слуга народу" вимагатиме пояснень від нардепа Шевченка щодо зустрічі з Лукашенком - Корнієнко

Фракція "Слуга народу" у Верховній Раді вимагатиме пояснень від народного депутата Євгена Шевченка щодо його зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, якого ЄС, США не визнають законно обраним.

"Очікується, що фракція вимагатиме від пана Шевченка пояснень після його повернення", - сказав перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Він наголосив, що ні партія "Слуга народу", ні однойменна парламентська фракція, ні Міністерство закордонних справ або Офіс президента України не делегували Шевченка на проведення будь-яких переговорів із офіційними особами Білорусі. Більше того, за словами Корнієнка, Шевченко не є членом парламентської делегації у Республіці Білорусь.

"Відповідно, всі зустрічі, які він проводить або проводитиме, - це його особиста ініціатива. Він діє як приватна особа, а не представник держави", - зазначив перший заступник голови фракції "Слуга народу".

Водночас Корнієнко наголосив, що такі дії порушують порядок реалізації зовнішньої політики України та принцип узгодженості дій всіх гілок влади у міжнародних відносинах.

У свою чергу Шевченко в ефірі телеканалу "Наш" заявив, що доповідав керівництву фракції про свій намір поїхати до Мінська на зустріч з Лукашенком. Він наголосив, що відповідно до закону про статус народного депутата, має право "на відносини з представниками інших держав" у рамках своїх повноважень і "не лізе у справи президента, в його політику".

Крім того, нардеп зазначив, що не боїться можливого виключення з фракції "Слуга народу".

"Я завжди говорив, що якщо фракція ухвалить рішення мене виключити, - то це проблеми фракції, а не мої. Я не тримаюся за фракцію. По-друге, думаю про майбутнє України та інтереси українського народу", - сказав Шевченко.

Раніше у вівторок народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі повідомив, що депутат від "Слуги народу" Євген Шевченко 20 квітня провів зустріч із Лукашенком у Мінську. Видання "БілТА" інформує про те, що зустріч Шевченка з Лукашенком відбулася у Палаці Незалежності.

Це не перший візит Шевченка до Мінська: 11 лютого 2021 року він відвідав Всебілоруські народні збори, які проводив Лукашенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА