14:24 20.04.2021

Кластери з реалізації Мінських угод є капканом для України - думка

2 хв читати
Кластери з реалізації Мінських угод є капканом для України - думка

Віце-прем'єр-міністр України в 2005-му році, член Стратегічної ради Руху опору капітуляції Роман Безсмертний заявив, що імплементація запропонованих Францією та Німеччиною кластерів з реалізації Мінських угод для України дуже небезпечна.

"Кластеризація Мінського процесу - це черговий капкан для тих, хто вірить у здатність з нинішньою Росією досягти під час переговорного процесу хоча б примирення. Я вже не кажу про досягнення позитивного результату. Це примирення вкрай потрібне сьогодні Росії, щоб рана, яку вони організували на Донбасі, постійно кровоточила", - заявив Безсмертний на прес-брифінгу на тему "Кластерний план" реалізації Мінських домовленостей - нав'язаний силою примус до капітуляції" у вівторок у Києві.

У свою чергу представник України в Раді ООН з прав людини у 2006-2010 роках, член Стратегічної ради Руху опору капітуляції Володимир Василенко вважає, що "імплементація кластерів щодо реалізації Мінських угод від початку приречена на невдачу".

"Численні переговори, які відбувалися на основі Мінських домовленостей, були безрезультатними саме тому, що вони й відбувалися на їхні основі... Мінські угоди дійсно відіграли роль безальтернативного припинення агресії, але вони були нав'язані силою, багато положень цих угод за змістом суперечать загальновизнаним принципам міжнародного права, і тому вони за визначенням не можуть бути самодостатнім і єдиним інструментом врегулювання конфлікту", - заявив Василенко.

Він також додав, що "альтернатива Мінським угодам є - це передусім статут ООН, норми права міжнародних договорів, норми міжнародно-правової відповідальності та норми інституту міжнародно-правових санкцій".

Безсмертний - колишній представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА